Lucky Frisør – kjemper om Arendals næringspris 2021

Årets andre finalist til Arendals næringspris er Lucky Frisør. Bedriften er en spennende kandidat som bidrar til å skape arbeidsplasser og utvikling i Arendal, fokuserer på kvalitet og tar ansvar for opplæring av lærlinger.

Oslogutten Anders Lyche åpnet sin første frisørsalong i Østregate i Arendal i 1978. Etter hvert ble hans kone Noreen med i driften. Nå har deres to døtre Thea og Tara blitt en sentral del av familiebedriften og skal overta driften i løpet av de nærmeste årene.

Tara er daglig leder for de 33 ansatte og jobber tett sammen søsteren og resten av familien for å utvikle bedriften videre.

Lucky er blant Norges ledende frisørkjeder med syv salonger i Arendal, Grimstad og Tvedestrand. Bedriften har utmerket seg på flere områder og gått til topps i nasjonale kåringer som Årets Service og Handelsbedrift og Årets Frisørkonsern.

«Lucky family»

Bedriften anerkjennes for sitt fokus på kvalitet, service og faglig utvikling hos de ansatte – og lærlinger er en helt sentral del av strategien. Ledelsesfilosofien har i alle år bygd opp om trivsel på arbeidsplassen der menneskene står i fokus. Engasjementet for de ansatte og det gode arbeidsmiljøet er en bedriftskultur Tara og Thea ønsker å ta med videre.

Internt kaller vi oss «Lucky family» og det syntes vi er ekstra hyggelig ettersom vi også er en familiebedrift, forteller daglig leder Tara Lyche.

Mange av de ansatte er tidligere lærlinger og gjennomsnittlig ansettelsestid hos Lucky er ti år – noen har vært med fra starten for over 40 år siden. En av dem er Kari Hagen som har jobbet hos Lucky siden hun var lærling i 1979. – Jeg har alltid trivdes veldig godt på Lucky. Jeg har hatt den beste arbeidsplassen en kan tenke seg!

Heier på yrkesfag og lærlinger

Lucky var den første bedriften i Norge som fikk merket «godkjent lærebedrift». Rundt 80 lærlinger har fått opplæring i Lucky sine salonger siden oppstart. Bare i år har de hatt inne ni lærlinger som enten har fullført svennebrev eller fortsatt er i lære. Alle lærlingene blir fulgt tett opp av en egen opplæringsansvarlig – noe som har gitt gode resultater og fornøyde lærlinger. Lucky har også bemerket seg som en fremragende bedrift på dette feltet – de har blitt kåret til Årets Lærebedrift i Aust Agder og en av deres lærlinger har gått til topps som årets lærling i Agder. 

Det som er bra med å være hos Lucky er at de har et veldig bra opplegg for lærlinger. Vi får all den hjelpen vi trenger og det er masse bra folk her, sier lærlingen Charlotte Lien Ånonsen.

Det er tydelig at bedriften heier på yrkesfag og gjør en innsats for å fremheve positive aspekter og muligheter yrkesfag gir. I flere år har de benyttet Arendalsuka som en arena for å fremme dette – med fokus på frisørlærlinger. Flere kjente rikspolitikere som Knut Arild Hareide, Monica Mæland og Torbjørn Røe Isaksen har i den forbindelse blitt frisert av Luckys lærlinger.

Tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen blir frisert av Luckys lærling.

Lucky er en viktig bedrift med sine mange ansatte og salonger. Familien Lyche har et stort engasjement for næringsutvikling i Arendal og daglig leder Tara er en av initiativtagerne til Arendal Næringsforening Ung. Hun vil være en viktig ressurs for både unge ledere og etter hvert for sentrumsutvikling i Arendal. Med den nye generasjonen som etter hvert skal overta roret, blir Lucky en spennende bedrift å følge også i årene som kommer.

Vinneren annonseres under bystyret 25. november

For andre året på rad skal Arendals næringspris deles ut. Lucky Frisør er en av tre finalister og vinneren blir annonsert i bystyret 25. november.

Formålet med prisen er å stimulere til nytenkning og belønne innsats innenfor næringsutvikling som er i samsvar med ett eller flere av FNs bærekraftsmål. Vinneren er både en kandidat som anerkjennes og hedres for sin innsats, men vedkommende er også et forbilde som Arendal kommune trekker fram til inspirasjon for andre.

Juryen for prisen består av Juryleder Vanja Grut (Ap), Thore Kristian Karlsen, (Hovelista), Gøril Hannås (UiA), Morten Haakstad (Arendal næringsforening).

Les mer om Arendals næringspris her.