Har bøsser – mangler bøssebærere

BØSSENE ER KLARE: Fylkeskoordinator Øivind Berg, sammen med Arendal kommunes Vegard Glad (f.v.), Weronika Domachowska og Maria Moksness. Foto: Irene Hegge Guttormsen/Agderposten.

Forberedelsene til den store dugnaden for årets TV-aksjon søndag 24. november er i full gang over hele landet. I likhet med mange andre kommuner i landet, er det vanskelig å få full bøssebærerdekning i Arendal kommune.

– Vi har 130, men trenger totalt 650 bøssebærere bare i Arendal, forteller Maria Moksness i kommunekomiteen i Arendal.

Sammen med Arendal kommunes lærlinger i kontor- og administrasjonsfag, Weronika Domachowska og Vegard Glad, er det gjort en stor jobb med å pakke 650 bøsser i ulike poser som skal ut til områdelederne i Arendal. Det er 9 områder i Arendal kommune som skal dekkes, og områdelederne gjør en enorm jobb for å rekruttere bøssebærere. Men de trenger hjelp, og du kan hjelpe ved å registrere deg som bøssebærer på nettsiden blimed.no.

Der finner du områdene listet opp:
Arendal sentrum
Hisøy
Tromøy
Myra
Nedenes
Bjorbekk, Rannekleiv, Asdal og Strømmen
Helle, Rykene og Løddesøl
Saltrød og Eydehavn
Flosta

Det er hyggelig å gå i eget nærmiljø, og hvis turen gjøres sammen med en venn eller venninne, eller foreldre og barn sammen, blir det en ekstra hyggelig søndagstur.

Møtet i døra er viktig for TV-aksjonen. Slik har det vært i alle år siden starten i 1974 – unntatt i fjor da COVID satte en stopper for denne typen sosial kontakt. Da ble aksjonen digital. I år er vi tilbake til dør til dør-aksjon, og for å sikre at alle flår besøk på døra søndag 24. oktober, må områdene få nye bøssebærere i løpet av de nærmeste dagene.

Årets TV-aksjon er den 47. i rekken, den arrangeres 24. oktober som for øvrig også er FN-dagen. Pengene skal denne gang gå til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap.Temaet BARN, IKKE BRUD, handler om at barn skal få være barn og ikke giftes bort og miste muligheten for skolegang, lek og idrett og en framtid der jenter får like muligheter som gutter.

Lærlingene Vegard Glad og Weronika Domachowska har pakket sekkevis med bøsser sortert etter områdene i Arendal kommune. I god tid før helgen blir bøssene hentet eller kjørt ut til områdelederne som igjen klargjør bøssene for utlevering søndag 24. oktober kl 16.00.