Bystyrets hederlige omtale til Buøyas venner

Leder Dag Jonassen og grunnlegger Arne Menne mottok i dag Bystyrets hederlige omtale.

Etter mange års frivillighet og god dugnadsånd, mottar Buøyas venner en velfortjent hederlig omtale.

Torsdag morgen stod engasjerte og hardtarbeidende ildsjeler fra Buøyas venner klare for å få overrukket diplomet fra ordfører Robert C. Nordli. I talen fremkommer det hvor viktig frivillighet og eierskap til Buøya er. Ordfører nevnte også at den innsatsen Buøyas venner gjør for lokalsamfunnet settes stor pris på av alle som kan bruke og nyte Buøya til grilling, bading, soling og turgåing.

-Stor stas, sier Arne Menne som er en av grunnleggerne til Buøyas venner.

– Vi ble litt overrasket, men hyggelig at vi ble lagt merke til og at pensjonister blir hedret på en hyggelig måte. Vi ser at dem som bruker Buøya er blide og fornøyde, legger leder Dag Jonassen til. 

Menne sa i takketalen at det var stor stas å få hederlig omtale.

-Den vakreste badestranden

I 1979 kom Menne til Eydehavn og brukte Buøya med barna sine i den tiden.

– Det er den jo en av de kjæreste plassene vi vet om, men med tiden begynte Buøya å forfalle litt. Vi var en gjeng som for 8 år siden fant ut at vi måtte gjøre noe med det og da startet vi Buøyas venner etter inspirasjon fra Hoves venner. Vi ble fort 10 som ønsket å ta fatt og nå er vi 25 som står på. To traktorer etter hvert og kommunen hjelper til. Vi har også fått sponsorer. Grunnen til at vi har klart oss så bra er fordi alle som er med er frivillige og den støtten vi har fått ellers. Det er vi veldig glad for.

– Det er den nærmeste og vakreste badestranden for oss som bor i Eydehavn. Vi er en prosjektgruppe i Frivillighetssentralen. Det er en vinn-vinn situasjon for oss. Vi pensjonister får beveget oss i friluft og Buøya er kystens perle som vi ønsker å oppgradere og vedlikeholde. Det er flere og flere som blir med, og det er ofte de som har holdt på med dugnad før som kommer. Det er en glede for oss å se at det blir ryddig og at folk som går forbi er blide og fornøyde. Vi oppdager også nye badesteder når vi holder på. Det blir penere og penere, sier leder Dag