Inviterer til Vinterles-kampanje

Gleder seg: Bibliotekar og primusmotor Tove Jeanette Kittelsen

Sommerles har vært en braksuksess på Arendal bibliotek siden oppstarten i 2010, der
tusenvis av barn i kommunen har latt seg engasjere. I løpet av kampanjeperioden i 2020 ble det lest 13404 bøker, og mange millioner boksider. Nå tar biblioteket skrittet videre, og for første gang inviteres alle barn i Arendal fra 1. – 7. trinn til vinterlesing.


Viktig med leseglede

-En som er glad i å lese trenger aldri kjede seg, en kan drømme seg vekk i andre verdener, gå inn i andre sine liv og kanskje forstå mer om seg selv og andre, lære om mystiske skapninger eller hverdagen i Kina. Og for skolebarn er det ekstra viktig, for leselyst gir lesestyrke, og det er virkelig noe en trenger for å gjøre det bra på skolen, og ikke minst for å kunne orientere seg i det informasjonssamfunnet vi lever i, presiserer bibliotekar Tove Jeanette Kittelsen ved Arendal bibliotek.

Oppstart torsdag 28. januar
Startskuddet for kampanjen går torsdag 28. januar og varer til og med 28. februar.
– Alle som leverer lesehefte, og har lest 5 eller 10 bøker, blir med i trekning av gavekort fra Norli bokhandel og Happy Plugs Air 1, og, og for hver bok som blir lest, henger vi opp en snøkrystall, sier Kittelsen.

Barna kan forsyne seg med lesehefter på biblioteket, eller laste det ned her, skrive inn titlene på bøkene de leser, og levere det tilbake ferdig utfylt innen 5. mars.

Det er lov å levere flere hefter, og de kan lese selv, høre på lydbok eller bli lest for Og ved hjelp av et lånekort fra Arendal bibliotek kan man også laste ned lydbøker i appen BookBites! 

Tippekonkurranse
Etter Sommerles 2020 oppdaget vi at en jente fra Iveland hadde lest ca 30.000 boksider på tre måneder. I den anledning er det utstilt et boktårn i inngangspartiet til biblioteket som består av like mange bøker hun leste.  
-Kom innom før 30. januar og gjett høyden, og bli med i kampen om gavekort fra Norli bokhandel, oppfordrer Kittelsen smilende.

Elleveil respons
For å få litt oppmerksomhet rundt lesekampanjen ble skoleelevene i Arendal invitert til å levere inn tegninger av en maskot som skulle få pryde leseheftet til Vinterles. Responsen ble ellevill og biblioteket mottok hele 793!! bidrag. Det var 9 år gamle Lily Alvilde Lilleaas, på 4. trinn på Strømmen oppvekstsenter,  som ble den heldige vinneren. Og konkurransen var knallhard! Biblioteket benytter nok en gang anledningen til å takke for alle bidragene, og til å gratulere vinneren, samtidig som vi ønsker velkommen til vinterens koseligste lesekampanje.

Vinner av tegnekonkurransen: Lily Alvilde Lilleaas.
Dette ble vinnertegningen av 793 bidrag, og dermed offisiell maskot til bibliotekets Vinterles.

Teksten er skrevet av Inger Elise Nipedal
Informasjonskonsulent
Arendal bibliotek.