– Velkommen til Fløybyen

Glassheisen opp til Fløybyen blir spektakulær. Siste delen av heisturen blir på utsiden av fjellet, med utsikt ut over byen og havet.

Med en utradisjonell glassheis i fjell, skal Fløyheia med byens beste utsikt over sentrum og Galtesund, bli Arendals nye bydel. Nå gjenstår det bare å finne en spennende aktør som kan lokke enda flere folk opp dit.

Det vil nok hjelpe noe at en helt ny og spektakulær glassheis skal bygges med utspring i bytunellen. Heisen går 40 meter i fjell før den kommer opp i dagen i en 20 meter glassjakt mellom Hylleveien og Fløyheia.
Når den gamle sjømannsskolen rives i disse dager, og nye bygg skal bygges, er det kun tårnet og aulaen som blir stående. Camilla Widmer, eiendomsutvikler i Arendal eiendom KF, håper den nye utviklingen vil trekke enda flere folk opp til Fløyheia når første byggetrinn står ferdig i desember neste år.

Hvem skal bruke tårnet?

Desember 2020 skal kontorbygg og heis stå klart. Foran bygget er det planlagt et lite torg med en koselig uteplass. Her vil du få byens beste utsikt. Widmer ønsker at det skal bli en helt ny bydel i Arendal der oppe på heia. Totalt er tomta på ca. 10.000 kvadratmeter, med byggemuligheter på opp til 15.000 kvadratmeter i bruksareal. Nå i første omgang er det kun 6100 kvadratmeter som skal bygges ut. Det gamle tårnet blir stående som det er. – Det har vært veldig mange spennende forslag til hvem som skal være i tårnet. Vi ser etter noen som kan være med på å vitalisere området, sier Widmer. Hun er opptatt av at det skal være noen aktører som kan bidra med å få flere til å bruke Fløybyen. Det samme gjelder første etasje i det planlagte bygget. Til sammen blir det ledig hele 800 kvadratmeter lokale, hvor det ennå ikke er noen som har signert leiekontrakt.

Prosjektskitse

Fylkesmannen flytter inn

De resterende delene av bygget skal brukes av Fylkesmannen og hans stab. Det er også muligheter for å lage leiligheter på resten av tomten. Heia får en oppgradering i grøntarealene og beinveien opp blir utbedret. I et folkehelseperspektiv håper Widmer at flere bruker beinveien opp heia i stedet for heisen.
– Kanskje vi får med fylkesmannen på et motbakkeløp der til åpningen, sier hun og ler.

Uten tvil byens beste utsikt. Opp hit kan du snart komme både beinveien og med heis.