Livet etter Farmen

Strand til huset: Christina og Ellinor nyter livet og en langsom morgen med tid til litt krabbefiske på stranda før barnehagen.

TV-kameraer og kjendiser er borte, og livet på Narestø er igjen det samme for de fastboende. Å bo her ute i havgapet er fred og lykke på jord, mener Christina Markhus, som kun har noen få barbeinte skritt å gå før hun står med tærne i tangen.

Farmens Gauta Grøtta Grav omtalte stedet som et av de vakreste stedene Farmen har blitt arrangert. I motsetning til det karrige livet deltagerne i TV-programmet måtte leve, akkurat slik det artet seg for mange langs sørlandskysten for 100 år siden, bor Christina i nyrenovert hus sammen med samboer Eirik Walle, deres lille datter Ellinor (1 ½) og en badeglad fuglehund.

Kjøpte skolen
Skjærgården er deres hele året. Om sommeren deler de den med feriegjestene. Boplikten er opphørt. Eirik rakk å kjøpe huset mens det fortsatt var boplikt, og fikk derfor den gamle skolen for en oppnåelig sum og totalrenoverte det for det dobbelte.

Fisk i havet og ugler i skogen
Nærheten til sjøen er det beste med å bo her, synes Christina som selv er vokst opp ved Birkenlund i Arendal. Rett nedenfor huset har de båthus og en liten strand hvor de er hver dag om sommeren.
– Å sosialisere i byen er litt vanskeligere nå, men alt det andre her veier opp for det. Selv om det var litt uvant i begynnelsen å høre ugler i skogen rett bak huset og se rådyr vandre gjennom hagen, mener Christina som driver Bølgen Dansestudio i Arendal.

Som på hyttetur
Å trekke seg tilbake i naturen, 20 minutter i bil unna Arendal, synes hun er deilig når hun har en såpass sosial jobb.
Barnehagen Skogens Lykke ligger 10 minutters gange unna og flere barnefamilier bor her ute. Det perfekte småbarnslivet, omringet av vakker natur på alle kanter.

– Det er en oase her. Alle vi får besøk av elsker det. De føler de er på hytta

Christina Markhus, innbygger bosatt på Narestø.

Fakta om Narestø:

Narestø er et tettsted på Flostaøya, 16 kilometer fra Arendal i vest og Tvedestrand i øst. Narestø er en gammel uthavn fra 1600-tallet. En del av husene benyttes i dag som ferieboliger. Bryggefest og basar blir arrangert av Narestø vel hver sommer.