Folkeliv i ny bypark

Aktivitet: Parken har både aktivitetsområde med parkour-anlegg og trampoliner, og det er bane for sandvolleyball og streetbasket.

Barbu park er allerede blitt et attraktivt åndehull for innbyggerne i Arendal. Rullende brett med dypt konsentrerte jenter bruker parken på onsdager. Barbu park er i full bruk.

Jenteskate på utflukt fra skate- hallen i parkeringshuset hvor de vanligvis er hver onsdag.


Snart er de flinkere enn meg. De lærer så fort


Treneren, Isabell Mortensen (15).

En liten skater med tunga rett i munnen ruller forbi. Hun sparker fra for å komme tilbake for å gjøre det på nytt.

Er det ikke litt skummelt da?

– Nehei! Det er kjempegøy, roper Abelone Raen-Woll (7), og ruller av sted igjen.

Å bruke dyrebar skate-tid på å svare på dumme spørsmål, er det ingen poeng i.

Best beskyttet mamma Kristina Jørgensen og datteren Anne (6) har drevet med jenteskate i ett år nå. Begge startet samtidig.

– Jeg synes det er kjempe- skummelt. Men det gir adrenalinkick som du ikke får så ofte som voksen. Det er mange mammaer med her, og vi oppfordrer dem til å prøve.

-Vi vurderer også å lage en egen gruppe for voksne jenter. Men ferske pappaer som aldri har prøvd får også lov, sier Kristina og ler.


Kristina Jørgensen og datteren Anne (6) har drevet med jenteskate i ett år nå

Jenteskate er et gratis tilbud, og har du ikke utstyr, får du låne. Hver onsdag fra 17.00 – 19.00 møtes de i skatehallen i Pollen parkeringshus.

Park for alle

Nå har området blitt til en kompakt og innholdsrik park utformet med stort fokus på å skape gode møteplasser og et variert tilbud av aktiviteter for folk i alle aldre. Det er en park som skal være til glede for hele Arendals befolkning.

Parken er også lagt til rette for aktivitet, med parkouranlegg og trampoliner, det er bane for sand- volleyball og streetbasket, det er rulleanlegg designet for både de på rosa sparkesykkel og de på skateboard.

Barbu park historie


Parken i Barbu danner ende­ punktet for den offentlige promenaden som strekker seg fra Pollen via Langbrygga og helt inn til Fiskebutikken innerst i Barbubukt.

Promenaden binder Kunnskapshavna sammen med både sentrum og Barbu og utgjør en viktig link mellom østsiden av Arendal og sentrum.
Parkens innhold ble utarbeidet med bakgrunn i behov og innspill fra åpent folkemøte og tilbakemeldinger fra Kommuneplanutvalget. Siden 2005 har det blitt utarbeidet planer for Barbubukt som parkområde.

Opprinnelig var Barbu et lite strandsted ved munningen av Barbuelven som vokste frem på 17­-1800-­tallet. Barbu var egen kommune i 23 år, fra 1878 til 1902 og fikk sitt navn fra strandstedet som var midtpunktet i tidligere Østre Moland kommune.
Strandstedet Barbu var bebodd av håndverkere, sjøfolk og handelsmenn, mens de mer velstående bosatte seg i Arendal. På 1800-­tallet ble det drevet seilskuteverft, bjelkehugging og ankersmie i Barbubukt.