En feiring vi vil huske de neste 300 år!

Tusen takk for en fantastisk feiring av Arendals bursdag! Takk til alle som møtte opp og ble med på feiringen. Alle bidro til å gjøre dagen langt mer enn vi hadde turt å drømme om.

Jubilanten selv må ha vært storfornøyd! Ikke bare hyllet vi fortiden, men vi var med å skape fremtiden. Etter flere år med restriksjoner, stor avstand og lite sosialt, stod vi tusenvis av mennesker tett i tett og sang «Hurra for deg» av full hals. Vakrere blir det ikke.

Vi møtte gamle kjente, fikk nye bekjente og gjentatte ganger kom følelsen av at «Arendal – det er her vi hører til». Dette er byen vår, dette er historien vår, dette er fremtiden vår.

På Arendal gamle rådhus lærte vi om fortiden og storhetstiden som var. Vakre drakter og staselige kostymer gjorde at vi forvillet oss inn i fortidens stolthet.

I Pollen fikk vi inspirerende ord om tiden vi står i – om en lys og grønn framtid – og om viktigheten av å stå sammen. Sammen skaper vi Arendal!

På Torvet feiret vi fremtiden og den neste generasjonen. Lek, dans og glede minnet oss på hvor fint livet kan være.

Mens vi satt ved bordene, kom vi på hvor godt det er å være sammen. Ukjent på ene siden og velkjent på andre – men byen vår har vi til felles. Det er det som er så godt og trygt med Arendal; fellesskapet vi alle er en del av.

I Trefoldighetskirken avsluttet vi dagen med en uforglemmelig hyllest til sørlandsbyene Arendal og Risør – en musikalsk hypnose etter en lang og emosjonell dag.

Gratulerer Arendal – du har verdens beste innbyggere – det er her vi hører til!