Den store bursdagen

Arendal fyller 300 år den 7. mai og alle innbyggerne inviteres til bursdagsfeiring i sentrum. Det blir norgesrekord i langbord, 300 bakverk og underholdning og musikk fra kjente arendalitter.

Søndag 7. mai blir hele Arendal sentrum forvandlet til et stort selskapslokale og en bursdag for alle innbyggerne. På Kanalplassen spiller musikkbyen Arendal opp til bursdagsstemning med kjente og kjære artister fra Arendal, og gatene fylles med langbord. Her kan du ta med en venn eller en nabo, og gjerne en piknik-kurv. Kle deg etter været; ta gjerne på finstasen eller kom som du er!

Langbordet strekker seg fra Langbrygga, til Torvet om inn mot Kanalplassen. Vi skal samle 600 meter langbord for å slå norgesrekorden. Vi ønsker hele Arendal velkommen til å feire sammen på et felles langbord. Det blir kanonsalutt, bursdagsklang fra kirketårnet og offisiell bursdagsåpning kl.13.00. Det blir mulig å forsyne seg med gratis kake og vi håper å sette «norgesrekord» ved at flest mulig sitter sammen langs langbordet kl.14.00. Den store bursdagen varer frem til kl. 18.30 denne søndagen.

Det blir allsang, taler og kortoner fra Pollen. Boy Leslie markerer vår historie med seilskip og vi stå som en egen scenen i Pollen. Her åpnes den offisielle bursdagen på søndagen, med taler og bursdagssang. Dette etterfølges med korrøster utover dagen. Kl. 17.23 vil det også bli allsang og bursdagssang ledet av Arendalske vokaler. 

Med stolthet knytter langbordet sammen fortid, nåtid og fremtid. Arendal gamle rådhus vil være fylt med aktiviteter, fremvisninger og foredrag om Arendalsidentiteten og historie. Kanalplassen rammer inn stemning på en større scene hvor kjente Arendalitter vil synge og underholde. Torvet fylles med aktiviteter og underholdning for barnefamilier.

Hele sentrum skal fylles med liv, selv på en søndag, da dette er selve bursdagen til Arendal. Både biblioteket og kulturkammeret holder åpent og det er søkt statsforvalteren om søndagsåpne butikker i det historiske sentrum av Arendal. Trefoldighetskirken byr på festgudstjeneste, bursdagsstrofer fra kirketårnet. Kvelden avsluttes med en vennskapsgest til vår medjubilant i øst, da vi inviterer til konsert for bestillingsverket til Risør klokken 19:00 i Trefoldighetskirken.  

Dette er noen av smakebitene den store bursdagen vil inneholde- og det er gratis å delta. Det arbeides fremdeles med å spikre flere bursdagseffekter inn i den store dagen. Alt publiseres løpende på arendal300.no. Den store bursdagen arrangeres av Arendal kommune og Arendal by, men med stor innsats fra fantastiske samarbeidspartnere som selv har tatt initiativ til bidrag og arrangementer under bursdagen, jubileumshelgen og hele jubileumsåret.

Lurer du på hvordan Den store bursdagen vil bli? Se ut? Høres? Sett av datoen i kalenderen og bli med å feire deg selv, din by og deres historier!

Følg med videre

Løpende oppdatering om arrangementer skjer på Facebook-arrangementet til bursdagen, og på jubileumsnettsiden