Arendal 300 år – hva skjer i april?

I april kommer den store boken Moderne tider – Arendal 1900-2022, det tredje og siste bindet i Arendal by- og regionshistorie. Tirsdag 25. april kan styringsgruppa for bokverket presentere forfatter Iselin Theien og den nye boka i bystyresalen i Arendal kultur- og rådhus. 

Tredje påskedag, 11. april, blir det markert at Gabriel Scott er en naturlig del av jubileet. Austegdelaget, AKA Arendal folkeakademi og Folkeakademiet Arendal inviterer til en kveld med Pider Ro – det forunderligste e har oppleva i Arendal kulturhus. Det er skuespilleren Lars Emil Nielsen og musikeren Svein Helge Vikse som står bak forestillinga. 

To dager etter har Aust—Agder museum- og arkivlag invitert bunadeksperten Torild A. Fossne stil å holde foredrag om bunadhistorie fra Aust-Agder på Kuben – Aust-Agder Museum og Arkiv. Måndag 17. april presenterer arkitekten og forfatteren Hans Olaf Aanensen praktverket Tyholmenkampen, sjølsagt i Arendal gamle rådhus der det avgjørende bystyremøtet for bevaring av Tyholmen var i februar 1973.  

Alle historielagene i kommunen samarbeider om en kveld om omlandets betydning for Arendals vekst og utvikling, i den samme salen onsdag 19. april, mens Arendalskoret og Strannakoret har felles jubileumskonsert i Flosta kirke torsdag 20. april. Etter konserten vil den før nevnte arkitekten Hans Olaf Aanensen ha omvisning i Flosta kirke. Aanensen var som ung arkitekt ansvarlig for restaureringa tilbake til slik det var etter at Ole Nielsen Weierholt bygde om Flosta kirke på 1700-tallet. 

Lørdag 15. april er det 50-årsjubileum for Arendalsstafetten. Friidrettsgruppa i IK Grane starta Arendalsstafetten i 250-årsjubileet i 1973, og kan nå feire jubileum saman med 300-årsjubileet. Det blir folksomt med aktive unge og vaksne med start og mål frå Kanalplassen. 

Den aktive Lionsklubben for Hisøy og Arendal inviterer til Kunst&kanari i Hisøyhallen lørdag 22. april, med salgsmesse med kafe og auksjon med blant annet utstilling og salg av gamle postkort fra Arendal. Stor salgsutstilling av malerier og annet kanari! Gratis adgang. 

Følg med!

Les mer om Arendals 300 års jubileum og se oversikten over alle arrangementene på nettsiden til jubileet eller på Det skjer – Agderposten