Jubileumsfrimerker for Arendal og Risør

Av Aleksander Hømannsberg, Posten Norge

Da Posten gjestet Arendal og Risør under frimerkelanseringer 21. februar strømmet lokalbefolkningen til.

– Det er sjelden at så mange publikummere kommer for å overvære en frimerkelansering. Det var veldig moro å oppleve, sier direktør i frimerketjenesten i Posten, Halvor Fasting.

For i Risørs storstue i sentrum av byen kom det over 100 lokale gjester som ønsket å få den første kikken på frimerkene – med motiv av byen. I Arendals bystyresal dukket det opp nærmere 50 gjester.

– I tillegg hadde kulturskolen i Risør framføring av en «frimerkedans». Det er første gang jeg både har hørt om og sett med mine egne øyne, fortsetter Fasting og smiler.

Jubileumsbyer

Bakgrunnen for at Arendal og Risør nå er blitt hedret av Posten med egne frimerker er byenes 300-årsjubileum.

– Både i Arendal og i Risør var det mange som var nysgjerrige på motivene vi hadde valgt, det synes vi er stor stas når vi velger å reise rundt for å få litt oppmerksomhet rundt utgivelsene. I tillegg var det veldig gledelig at vårt «mini-postkontor» ble såpass populært. Der hadde vi kø fra vi satte det opp til arrangementene var ferdige begge steder, forteller frimerkedirektøren.

Flotte arrangement

Både i Arendal og Risør var prosjektledelsene for 300-årsjubileet, som samarbeidet med Posten, fornøyd med både oppmøtet og ikke minst arrangementene.

– Vi setter stor pris på at Posten velger å hedre vår jubileumsfeiring med egne frimerkemotiver. Gjennom året skal vi feire byenes jubileer, så dette er på en måte startskuddet for hele feiringen, forklarer prosjektleder Jan Kløvstad i Arendal kommune.

Hans kollega Anna Stina Næss i Risør kommune er også strålende fornøyd med hvordan lanseringene ble.

– Jeg hadde et håp om at det skulle komme mange folk, men man kan jo aldri garantere noe som helst. At vi ble over 100 personer synes jeg er helt strålende. At vi i tillegg klarte å samarbeide så godt oss byene imellom for å få til disse lanseringene synes jeg var veldig flott.

Toppbilde: I bystyresalen i Arendal rådhus avduket filatelisjef i Posten Halvor Fasting og ordfører Robert Cornels Nordli frimerket.

Følg med videre!

Les mer om Arendals 300 års jubileum og se oversikten over alle arrangementene på nettsiden til jubileet eller på Det skjer – Agderposten