Asle Thorsen – kan vinne Arendals næringspris 2022

På torsdag, 17. november gis Arendals næringspris ut til en bedrift, nettverk, forening eller enkeltperson som ved sin innsats og ideer for næringsutvikling i Arendal, kan framstå som et godt eksempel for andre. Asle Thorsen er blant finalistene til prisen.

Gründer Asle Thorsen startet som entreprenør og byggmester i 1986 med sin helt klare og annerledes filosofi. Samfunnsengasjementet for mennesker som kan trenge at noen ser deg, og forkjærligheten til byggfaget og trehus, har vært driverne.

Byggmester Asle Thorsen AS var en av Sørlandets største i sin sjanger på midten av 2000-tallet. Han har sysselsatt og utviklet mange hundre håndverkere i Arendalsregionen.

Asle Thorsen har et spesielt engasjement for restaurering og ivaretagelse av historiske bygg. Han har vært en drivkraft for byggmesterfaget, og tok selv et personlig ansvar igjennom sitt engasjement for å restaurere og istandsette Torvet 3. Et bygg som i dag fremstår som totalrenovert og som huser bl.a. Kirkens Bymisjon og Advokatfirmaet Hald & Co.

Virksomheten har vært så veldrevet at store nasjonale aktører har kjøpt opp selskapet og dets kompetanse, inklusive Asle Thorsen, to ganger. Asle Thorsen er derfor nominert til Næringsprisen for sitt samfunnsengasjement og bidrag til byggebransjen.

Vinneren annonseres under bystyret 17. november

I år er det tredje gangen Arendals næringspris deles ut. Asle Thorsen er en av tre finalister og vinneren blir annonsert i bystyret 17. november.

Formålet med prisen er å stimulere til nytenkning og belønne innsats innenfor næringsutvikling som er i samsvar med ett eller flere av FNs bærekraftmål. Vinneren er både en kandidat som anerkjennes og hedres for sin innsats, men vedkommende er også et forbilde som Arendal kommune trekker fram til inspirasjon for andre.

Juryen for prisen består av Juryleder Vanja Grut (Ap), Thore Kristian Karlsen, (Arendalslista), Gøril Hannås (UiA), Morten Haakstad (Arendal næringsforening).

Les mer om Arendals næringspris her.