Sykkel hele året

Det er fullt mulig å sykle hele året.

Vi ønsker å få flere til å sykle om vinteren, og tilbyr redusert pris på piggdekk til deg som enda ikke har prøvd vintersykling. Kampanjen rettes mot deg som er innbygger i Arendal kommune og som ønsker å utvide sykkelsesongen til hele året. De første 50 innbyggerne får 500 kroner i avslag ved kjøp av piggdekk.

Det er Arendal kommune ved Sykkelbyen som har bevilget 25 000 kroner i støtte til innbyggere som kjøper sykkelpiggdekk for aller første gang.

Hensikten med tilskuddet er å tilrettelegge for at flere kan bruke sykkel året rundt. Om vinteren anbefales det å sykle med piggdekk fordi det gir ekstra grep i veibanen når veiene raskt kan bli isete.

Hvis du skal sykle hele året, er det viktig med gode dekk og klær etter vær.

Slik bruker du ordningen

Arendal kommune ved Sykkelbyen har bevilget 25 000 kroner til kjøp av sykkelpiggdekk. Kampanjen gjelder for innbyggere i Arendal kommune.

Hensikten med tilskuddet er å tilrettelegge for at flest mulig kan bruke sykkelen året rundt. Om vinteren anbefales det å sykle med piggdekk siden veiene kan fryse raskt og piggdekk gir ekstra grep.  

Her kjøper du sykkelpiggdekk med tilskudd

Du får kun rabatt på piggdekk til sykkel i de to butikkene vi har gjort avtale med. Det er disse butikkene:

Sykkelsport, Blødekjær 26, 4838 Arendal.
Brekke Sport på Stoa, Stoaveien 43 a, 4848 Arendal.

Kampanjen med tilskudd på piggdekk til sykkel varer frem til hver av butikkene har solgt dekk til 25 personer.

Med riktige dekk på sykkelen, er det ingen grunn til å la sykkelen stå når snøen kommer.

Hvordan velge passende piggdekk?

Vi anbefaler deg å få hjelp i sykkelbutikken. Ta gjerne med deg sykkelen til butikken, slik at de kan gi best mulig anbefaling. Butikkene kan også gi deg et tilbud på montering av piggdekk. Generelt anbefales det dekk med 240 pigger eller mer pr. dekk.

Les mer om sykkelpiggdekk på nettsiden til Syklistenes Landsforening.

Behandling av personopplysninger

For at dette tilbudet skal komme de rette til gode, vil sykkelbutikken du velger å handle i be om følgende opplysninger om deg:

Navn
Adresse
Telefonnummer
Spørsmål om erfaring med piggdekk

Opplysningene lagres til kampanjen avsluttes og senest innen 1. mars 2023.

En samlet liste over kundeinformasjon lagres hos hver butikk, og sendes til Arendal kommune kampanjen avsluttes. Sykkelbutikkene sletter listen med kundeinformasjon umiddelbart etter at den har blitt sendt til kommunen.

Du kan lese mer om kommunens rutiner for personvern på kommunens nettsidePersonvernerklæring – Arendal kommune

Kontaktpersoner for sykkelpiggdekk i Arendal kommune er Tone Worren og Ragnhild Hammer. De kan nås på e-postadresse: tone.worren@arendal.kommune.no og ragnhild.marie.hammer@arendal.kommune.no.