Panterra – kjemper om Arendals næringspris 2022

Hvert år gis Arendals næringspris ut til en bedrift, nettverk, forening eller enkeltperson som ved sin innsats og ideer for næringsutvikling i Arendal, kan framstå som et godt eksempel for andre. Vi har fått inn mange nominasjoner på et bredt spekter av bedrifter og enkeltpersoner i Arendal som alle fortjener heder og ære. Det har vært en spennende jobb for juryen å vurdere kandidatene.

Én av finalistene til næringsprisen 2022 er Panterra. Panterra har utviklet en variert maskinpark som består av CNC-styrte og konvensjonelle maskiner som kan bearbeide alle typer stål, metall og plast. Panterra ble stiftet 2. oktober 2008 på Krøgenes i Arendal og teller i dag 30 ansatte.

I 2020 installerte de sin første automatiske produksjonscelle for robotisert sveising og i 2021 ble det installere ytterligere to robotiserte sveiseceller, deriblant en spesialutviklet for påleggsveis.

Panterra tror på en sikker bærekraftig utvikling, basert på stolte norske industritradisjoner. Ved bruk av høyteknologi og digitalisering, bidrar de til vekst i et internasjonalt marked.

Panterra er en sjelden industriell aktør i regionen og er en aktuell leverandør til en mulig havvindssatsning på Sørlandet.

Vinneren annonseres under bystyret 17. november

I år er det tredje gangen Arendals næringspris deles ut. Panterra er en av tre finalister og vinneren blir annonsert i bystyret 17. november.

Formålet med prisen er å stimulere til nytenkning og belønne innsats innenfor næringsutvikling som er i samsvar med ett eller flere av FNs bærekraftmål. Vinneren er både en kandidat som anerkjennes og hedres for sin innsats, men vedkommende er også et forbilde som Arendal kommune trekker fram til inspirasjon for andre.

Juryen for prisen består av Juryleder Vanja Grut (Ap), Thore Kristian Karlsen, (Arendalslista), Gøril Hannås (UiA), Morten Haakstad (Arendal næringsforening).

Les mer om Arendals næringspris her.