Sharebox – én av finalistene til Arendals næringspris 2022

Det nærmer seg utdelingen av Arendals næringspris 2022. Vi har fått inn mange nominasjoner på et bredt spekter av bedrifter og enkeltpersoner i Arendal som alle fortjener heder og ære. Det har vært en spennende jobb for juryen å vurdere kandidatene.

Sharebox ble grunnlagt i 2016 av Arne Eivind Andersen da han selv så at det var et stort behov for nøkkel-delingsløsninger. I dag har firmaet blitt til et internasjonalt teknologiselskap med virksomhet i mer enn 9 land rundt om i verden. Hele bedriften styres fra hovedkontoret på His i Arendal.

I dag er Sharebox et anerkjent vekstselskap som leverer digitale selvbetjeningsløsninger. De viktigste segmentene er bilbransjen, leilighetsutleie og kortsiktig ferieutleie. Sharebox har mer enn 103 000 kunder fordelt på over 440 steder i 32 byer og teller i dag 23 ansatte.

I Norge brukes Sharebox blant annet ved 100 verksteder. Sharebox opererer for Audi i Italia ved flere lokasjoner. Nylig bestemte Volkswagen seg for å bruke Sharebox som sin konsernløsning. Bilutleiefirmaet Sixt i Tyskland bruker også Sharebox.

Vinneren annonseres under bystyret 17. november

I år er det tredje gangen Arendals næringspris deles ut. Sharebox er en av tre finalister og vinneren blir annonsert i bystyret 17. november.

Formålet med prisen er å stimulere til nytenkning og belønne innsats innenfor næringsutvikling som er i samsvar med ett eller flere av FNs bærekraftmål. Vinneren er både en kandidat som anerkjennes og hedres for sin innsats, men vedkommende er også et forbilde som Arendal kommune trekker fram til inspirasjon for andre.

Juryen for prisen består av Juryleder Vanja Grut (Ap), Thore Kristian Karlsen, (Arendalslista), Gøril Hannås (UiA), Morten Haakstad (Arendal næringsforening).

Les mer om Arendals næringspris her.