Sikker og trygg dialog med helsestasjonen i Arendal

Arendal er blant landets første kommuner som tilbyr innbyggerne digital kommunikasjon med helsestasjonstjenestene. Med innføring av DigiHelsestasjon kan brukerne blant annet enkelt bestille og avbestille timer, samt sende meldinger trygt via helsenorge.no.

Arendal kommune startet DigiHelsestasjon i juni 2021. Tre måneder etter var tjenesten oppe og gikk og i dag kan enhetsleder May Karin Holanger (avbildet på toppen) ved helsestasjonen markere ett år med enkel og sikker brukerkommunikasjon. Hun har lenge brent for digitalisering og var raskt ute med å melde interesse for pilotering av digihelsestasjon. Dermed er Arendal blitt en foregangskommune når det gjelder digitalisering av samtlige tjenesteområder ved helsestasjonen.

Neste gang du vil booke time hos Arendal helsestasjon, spørre helsesykepleier eller andre ved Arendal helsestasjon om noe, kan du enkelt kontakte dem digitalt på nettsiden helsenorge.no. Illustrasjonsfoto fra en 4-årskontroll ved Arendal helsestasjon.


Helsestasjonen er veldig glad for å ha dette på plass selv om det tar tid å endre vaner blant brukerne. Nå oppfordrer vi alle som bruker helsestasjonen i Arendal til å kommunisere med oss ved å logge seg inn på helsenorge.no

Det er helt klart at dette gir økt informasjonssikkerhet og tilgjengelighet. På sikt regner vi med at det også vil effektivisere driften av helsestasjonen.

Faktaboks:
Du kontakter helsestasjonen digitalt ved å logge deg på helsenorge.no. Du identifiserer deg ved å bruke elektronisk ID, som f.eks. bankID.

For å komme til delen for å starte dialog med helsestasjonen, trykker du på lenken «se alle helsekontaktene dine».

Velg deretter tjenesten du vil kontakte og start dialogen. Se skjermbilde nedenfor.

Her kan du lese mer om alle tilbudene ved helsestasjonen i Arendal.