Bli med på laget, da vel!

Les mer om hvordan vår kollega, Bård Larsen, synes det er å være ny i Arendal kommunes avdeling for kommunalteknikk.

Hei, jeg heter Bård Larsen og jobber i Arendal kommune. Her er det fint å jobbe, men innimellom trenger vi nye kollegaer. Noen ganger fordi noen søker nye utfordringer, andre ganger fordi noen er i permisjon og andre ganger fordi noen går av med pensjon.

Jeg har tidligere holdt på med så mangt, men nå jobber jeg altså i Arendal kommune – og stortrives med det! Før jeg begynte i Arendal kommune jobbet jeg på sykehuset ved øyeavdelingen, med noe helt annet.

Bård Larsen på utsiden av kontoret i Arendal kultur- og rådhus, midt i Arendal sentrum.

Vi, altså familien min og jeg, bor på vakre Fevik. Stedet som alle med solhunger og snøangst flytter til. I mitt omflakkende liv har jeg vært innom mange ulike yrker, steder og organisasjoner. Etter utdannelsen som optiker i 1997 jobb i et hjelpeprosjekt, var det avgårde på backpacking. Etter det flyttet jeg til fantastiske Tromsø, for å jobbe og kjøre ned bratte fjellsider på ski. I tiden i Tromsø prioriterte jeg friluftsliv før jobb, og etter noen ingeniørstudier og lærerike opplevelser i den store verden, var det en nydelig jente som kapret mitt hjerte.

På denne tiden var jeg nyutdannet HMS-ingeniør og ville tjene penger andre steder enn innen helse. Vi endte opp i Kristiansand, og jeg jobbet som konsulent for oljeselskaper. Der bistod jeg med å hindre brann, eksplosjoner og andre alvorlige hendelser på oljeplattformer. Den første gangen jeg svevde inn til landing på en oljeplattform, var det som å lande på månen. Det er en verden der ute som få av oss, som ikke jobber der, kan forestille oss.

Fordi at jobb og foretrukket bosted ikke alltid treffer blink, ble jeg ikke værende i oljebransjen. Men etter hvert dukket endelig en drømmejobb opp i nærheten av drømmeplassen. Så nå jobber jeg i Arendal kommune, og trives umåtelig godt. Her får jeg brynt meg på alle mulige oppgaver, og man får utviklet sine spesialiteter. Jeg løser oppgaver som gir innsikt og danner ny kunnskap. Ikke minst er det utrolig mange fine folk som jobber i Arendal kommune. De deler villig ut kunnskap og hjertevarme. Arendal kommune har en størrelse som gjør det mulig å få oversikt, men samtidig er den ikke så liten at det ikke kommer utfordringer. Og, utfordringer, det liker liker både jeg og kollegaene i kommunen vår.

Vi lærer av utfordringer, og er det noe som kommer til å være kontinuerlig i Arendal kommune, så er det uendelig med læring. Ikke minst får jeg en stor glede av å gjøre mitt beste for at folk skal trives, og ha det bra. I Arendal kommunes avdeling for kommunalteknikk yter vi livsviktige tjenester som gjør at innbyggere kan ha ett liv som ikke tynges av bekymringer for grunnleggende behov, som f.eks. vann og avløp, vei, miljøvern og mye mer. Å være med på dette er rett og slett fantastisk gøy, og det gir en indre motivasjon som er vanskelig å oppdrive i mange jobber. Det er bare å glede seg til i morgen, for da kommer en ny og spennende arbeidsdag.

Alle på Arendal rådhus sitter i åpent kontorlandskap. Det er sosialt og gir kort avstand til en god kollega om man
trenger et godt råd i løpet av arbeidsdagen.

At jeg havnet i Arendal kommunes avdeling for kommunalteknikk, var ikke gitt da jeg var ferdig med min første utdannelse. Det er viktig å kjenne på mulighetsrommet til å gjøre noe annet, enn hva du først har sett for deg og planlagt, for det er uendelig med muligheter. Min utdannelse er optiker, HMS-ingeniør og master i teknologi. Det var ikke gitt i starten av karrieren at jeg skulle ende opp her jeg er i dag.

I Arendal kommune er jeg en «alt-mulig-person» som HMS-ingeniør på kommunalteknikk og geodata. Jeg jobber blant annet med med web og intranett, HMS, prosjekter, kvalitet, prosess og litt til. Alt dette har jeg kommet i gang med, selv etter bare cirka 2 måneder i jobben.

Hvis du også kunne tenke deg å jobbe i kommunen vår, kan du gjerne ta en titt på ledige stillinger.

Denne teksten er skrevet av Bård Larsen i kommunalteknikk, på oppfordring fra personalavdelingen. Kommunikasjonavsdelingen har tilrettelagt teksten og tatt bilder. Saken er laget som en del av flere tiltak for å rekruttere flere søkere på ledige stillinger i kommunen vår.