Erasmusutveksling ved Birkenlund skole

Elever fra 9. og 10. klasse ved Birkenlund skole har i en uke vært så heldige og hatt besøk av utvekslingselever fra St.Viti Gymnasium i Zeven, utenfor Bremen. De tyske elevene bodde hjemme hos elevenes familier, som har vært utrolig flinke til å ta i mot utvekslingselevene gjennom hele denne uka.

Gjennom Erasmus+ programmet til EU har elevene fått en unik mulighet til å utvikle sine sosiale og språklige ferdigheter, samt lære om kulturforskjeller. Skolene samarbeider om et miljøprosjekt, men grunnet lærerstreiken ble temaet for dette besøket å lage en logo som skal representere utvekslingsprosjektet fremover. Hvis alt går som planlagt kommer de norske elevene fra Birkenlund til å gjengjelde besøket og bo hjemme hos de tyske elevene i Zeven i april 2023.

Under oppholdet i Arendal opplevde de tyske elevene alt fra surt, norskt pøsregn til strålende vær og sørlandsidyll. De var på byrundtur i Arendal med storfint besøk hos ordfører Robert Cornels Nordli på rådhuset.

Gruppen var også på dagstur til Oslo, med besøk i Holmenkollen, Munch-museet, Operataket og selvfølgelig Slottet. Holmenkollen viste seg fra sin kjente, tåkete side, så Zip-line måtte dessverre avlyses der. Men elevene fikk gleden av å prøve skisimulatoren i stedet – det var stor stas det også.

I strålende solskinn besøkte vi Raet Nasjonalpark på Hove, og fergetur til idylliske Merdø.

Vi gleder oss stort til returbesøket til Tyskland, og håper å videreføre prosjektet med andre elever i årene som kommer.

Her ser dere de flotte logoene som elevene lagde under gruppeprosjektet. Vinnerlogoen er øverst i dette innlegget, og det første i bildeserien under.

Les mer

St.Viti gymnasium
Birkenlund skole

Tekst og bilder er sendt inn av Camilla Hermansen Lillevik, lærer ved Birkenlund skole.