Sykkeltur for frivilligheten 

I strålende sol ankom Sykkelturen 2022 Arendal etter tre måneder på hjul fra Nordkapp. Sykkelturen var arrangert for å løfte frivilligheten og inkluderende lokalsamfunn langs hele landet. I Barbu ble syklistene møtt av Færvik bo- og omsorgssenter, Tromøy bokollektiv og Solhaug bo- og omsorgssenter som hadde syklet inn for å heie deltagerne i mål.  

I forbindelse med Frivillighetens år 2022 arrangerte Norges Frivillighetssentraler en sykkeltur gjennom landets fylker for å sette lys på merverdien av å føle seg til nytte i samfunnet, og oppleve gode relasjoner i hverdagen. Frivillighetssentraler og ulike samarbeidspartnere over hele landet deltok på deler av sykkelturen som endte i Arendal. Dette var første dagen av Arendalsuka, hvor Sykkelturen 2022 satt frivillig arbeid og bærekraft på dagsordenen.  

I Barbu arrangerte Frivillighetssentralene og Med Hjerte for Arendal generasjonsleker når deltagerne på Sykkelturen 2022 kom i mål. 

Færvik bo- og omsorgssenter, Tromøy bokollektiv og flere andre av institusjoner i kommunen er sertifisert som Livsgledehjem, mens Solhaug bo- og omsorgssenter er i prosessen til å bli sertifisert. Livsgledehjem ønsker å bidra til mer glede og økt folkehelse for eldre.