Ny kommunedirektør

Velkommen til Arendal, Inger Hegna!

Over nyttår får Arendal kommune ny kommunedirektør. Inger Hegna kommer fra stillingen som kommunedirektør i Aurskog-Høland kommune og har bred erfaring fra privat og offentlig sektor.

– For oss var det ingen tvil. Arendal får en leder som har stor kunnskap og er faglig dyktig, sier ordfører Robert C. Nordli.

Siden 1. januar 2019 har Hegna vært ansatt som prosjektrådmann, rådmann og kommunedirektør i Aurskog-Høland kommune. Kommunen hun kommer fra har hatt flere av de samme problemstillingene som Arendal. I Aurskog-Høland har Hegna kommet inn med innovasjon og nytenkning, samtidig som hun har hatt høy prioritet på videreutvikling av primærtjenestene for innbyggerne i kommunen. Før dette var hun seniorrådgiver i Kaupang Agenda hvor hun blant annet var med på utredning og bistand i forbindelse med kommunesammenslåing i Folloregionen, Indre Østfold og nye Kristiansand kommune.

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med ansatte, tillitsvalgte og politikere i kommunen. Dernest ser jeg frem til å besøke tjenestestedene hvor jeg vil få anledning til å hilse på flere tjenestemottakere og innbyggere. Videre er det helt sikkert mange interessante arbeidsoppgaver å ta fatt på sammen med ledergruppen, noe som gir meg energi og arbeidsglede, sier Inger Hegna  

Hegna er utdannet bankøkonom og har en mastergrad innen endringsledelse, innovasjon og markedsøkonomi. Hun har tidligere jobbet i bank- og finanssektoren, både for DNB og bedriftsbanken SEB. Hegna har også erfaring fra landbruk. Hun er oppvokst på gård og har vært direktør i SISU Produkter, som spesialiserer seg på traktorredskaper for landbruket og entreprenørbransjen.

Arendal er i en fase med stor utvikling. Den nye batterifabrikken vil ha stor betydning for kommunen. I tillegg har Arendal kommune 300 års jubileum i 2023. Hegna får derfor en spennende tid foran seg.