En milepæl i norsk industrihistorie

I vind og regn ble starten av batterieventyret i Arendal markert. Den første byggesteinen ble lagt ned av statsminister Jonas Gahr Støre som fremhevet Arendals rolle i Norges grønne skifte. – Dette er en stor dag for Arendal, Norge og Europa. 

Tomten står klar, og byggeprosessen er straks i gang. Etter flere år med planlegging, kommer endelig det fysiske beviset på at Arendal beveger seg inn i en ny tid. Morrow Batteries får en fabrikkbygning, og Arendal blir satt på det Europeiske kartet. Nå er det her det skjer! 

Mange folk, både små og store, hadde samlet seg til feiring. Morrow startet det hele med å henvende seg til barna. – Kanskje er det du, eller du, som kommer til å jobbe her i fremtiden, sa styreleder Liv Monica Stubholt i Morrow Batteries. For det er nettopp barna og fremtiden dette handler om. Statsminister Jonas Gahr Støre påpekte at det ikke er hvilken som helst arbeidsplass man bygger. – Her kan man være med å redde klimaet på kloden, gi jobber til folk, skape gode lokalsamfunn og ta Norge videre, sa Støre.  

Hele prosjektet til Morrow Batteries kan skape 2.500 nye arbeidsplasser i fremtiden. I tillegg vil Eyde Energipark tiltrekke seg underleverandører og annen industri som vil gi ringvirkninger i hele kommunen. – Vår jobb nå er å tilrettelegge for boliger, skoler, barnehager, ja rett og slett et helt samfunn, påpekte ordfører Robert Cornels Nordli.