Ut på tur i Friluftslivets uke 6.-11. september

Bli med oss på tur i Friluftslivets uke! Vi byr på fem fine turer rundt omkring i kommunen – og litt innom nabokommunene. Alle turene er gratis og det er ingen påmelding. Velkommen på tur!

Tirsdag 6. september kl 18.00: Bli med til Høgsteinsheia – Arendals høyeste punkt
Lett tur fra parkeringa ved Haugås til Høgsteinsheia. 1,5 km på grusvei, resten på lett kupert merka og rydda sti i skog. Ta med matpakke. Deler av turen går på Allmannavegen. Ca 4 km hver vei. Møtested: Parkeringa ved Haugås ovenfor Frolands Verk. Kilometer: 8. Timer: 3. Naturlos: Lokalkjente folk. Kontaktperson: Jan Kløvstad. Tlf.: 91 80 82 56. Arrangør: Arendal kommune, kulturnettverket.

Onsdag 7. september kl 18.00: Grunnkurs i fuglekikking på Hove, Tromøy
BirdLife Aust-Agder (fuglevennforeninga) stiller med bøker, kikkerter og noen teleskoper. Vi lager plakater med forskjellige fugler som deltakerne kan prøve å finne. Alle hjertelig velkommen! Møtested: Hovestranda ved brygga. Kilometer: 3. Timer: 2. Naturlos: Rune Skåland. Kontaktperson: Rune Skåland. Tlf.: 92 88 61 44. Arrangører: BirdLife Aust-Agder og Arendal kommune, kulturnettverket.

Torsdag 8. september kl 18.00: Gruvetur til Gloserhei, Froland
Lær om den spennende gruvehistoria i Gloserheia. Gruva blei nesten utelukkende drevet som et dagbrudd, og var i drift fra 1881 til 1986, med utvinning av kvarts og feltspat til industriell bruk. Gruva leverte en sjeldent rein kvarts. En av kundene var Arendal Smelteverk på Eydehavn. Gruva er i dag lite tilgjengelig, da bunnen av dagbruddet står under vann. Møtested: Fiskebekkstea innerst på Bjornesvegen i Austre Moland. Kilometer: 4. Timer: 3. Naturlos: Helge Tveiten og Ole Georg Fjærbu. Kontaktperson: Jan Kløvstad. Tlf.: 91 80 82 56. Arrangører: Austegdelaget, Folkeakademiet Arendal og Arendal kommune, kulturnettverket.

Fredag 9. september kl 11.00: Byløypa fra Arendal til Arendal kirkegård
Vi følger deler av Byløypa fra Arendal sentrum til Arendal kirkegård og tilbake til sentrum via Myrene og gangtunnelen til P-hus Vest. Kort omvisning på Arendal kirkegård ved lokalkjente naturloser. Møtested: Sam Eydes plass utenfor Arendal kultur- og rådhus. Kilometer: 5. Timer: 3. Naturlos: Vidar Aas og Jan Kløvstad. Kontaktperson: Jan Kløvstad. Tlf.: 91 80 82 56. Arrangør: Arendal kommune, kulturnettverket.

Søndag 11.september kl 13.00: Skrattereidknuten i grenseland mellom Austre Moland, Holt og Froland
Vi går fra Grasteinsmyra til Skrattereidknuten. Halvannen times tur til flott utsiktspunkt. Undervegs passerer vi gamle boplasser på innsida av Øynesvannet. Møtested: Grasteinsmyra. Følg skilt fra Rv 421 (gamle E18) til Moen, og så skilta videre til venstre. Kilometer: 8. Naturlos: Lokalkjente folk. Kontaktperson: Jan Kløvstad. Tlf.: 91 80 82 56. Arrangører: Austre Moland Ungdoms- og Idrettslag og Arendal kommune, kulturnettverket.