Min jobbuke i kommunen

Her er jeg sammen med Helle og Camilla, to av de som jobber i kommunikasjonsavdelingen i Arendal kommune. Foto: Mona Hauglid.

Da vi skulle velge hvor vi skulle søke på jobb til jobbuka hadde jeg noen få ideer om hva jeg ville. Jeg ville jobbe med sosiale medier, markedsføring og kommunikasjon. Etter en del research fant jeg ut at å jobbe med kommunikasjon i kommunen ikke var en dum ide. Jeg søkte, og var så heldig å komme inn.

Den første dagen min fikk jeg møte kommunikasjons-teamet. De var heldigvis ikke så veldig skumle, og jeg fikk ukeplanen, etterfulgt av en omvisning på rådhuset. Jeg trodde jeg hadde en anelse om hva det vil si å jobbe med kommunikasjon, helt til arbeidsuka. I tillegg til sosiale medier og alt sånt er det overraskende mange forskjellige oppgaver som blir gjort. Jeg har fått være med på mange ting, for eksempel har jeg vært med på design av kommunens hjemmeside. Den kan verken være for kjedelig eller for fargerik. Vi har planlagt litt av Arendalsuka, der bestemte vi hvem som får ha arrangement og ikke. Jeg har tatt et kurs om universell utforming, og senere sett på hvordan nettsider kan bli mer brukervennlige for blinde og folk med nedsatt syn. Med andre ord har jeg gjort en del forskjellig, og det er bare en litt av det som jobbes med innenfor kommunikasjon.


Jeg er mest i møter for å observere, men jeg har også ansvar for kommunens Instagram denne uka. Der poster jeg stories og innlegg. I løpet av uka skal jeg skrive to artikler: Denne, som handler om arbeidsuka mi, og en om kulturkammeret. Heldigvis er jeg glad i å skrive, så det er bare gøy. På torsdag og fredag var jeg så heldig å få være med på konferansen Fremtidens kommuner. Det var veldig spennende å høre på forskjellige historier, planer og tips.

En ting jeg har lært mens jeg har vært i arbeid er hvor mange forskjellige mennesker som er ansatt i kommunen. Det er mange flere yrker enn man skulle trodd. Noen jobber, som for eksempel politikere, er mer synlige. Man vet at mange jobber i kommunen, men det er ikke alltid så lett å se alt de gjør. Andre jobber tenker man ikke at er der, men er nødvendige for at samfunnet skal fungere. Man legger godt merke til det om disse jobbene forsvinner.

Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å jobbe her. Jeg har lært utrolig mye, og anbefaler andre å søke på jobbuke i kommunen.

Skrevet av Elisabeth Kolnes, elev i 9A på St. Franciskus skole