Kulturkammeret – møteplassen for unge

Kulturkammeret er et hus som ligger på Kanalplassen. Der er det mange varierende og gode tilbud for unge i Arendal som har lyst på et sted å være kreative, lære noe, og sosialisere. Innsiden er moderne og fargerik med kunst fra kulturskolen hengende rundt på vegger.

Kulturskolen tilbyr undervisningstimer med flinke lærere. Her kan man ta timer i kunst, drama, sang og diverse instrumenter. I tillegg til undervisning holdes det også konserter og forestillinger i løpet av året, hvor man får mulighet til å vise frem talentet sitt.

Kulturskolen er ikke de eneste som holder til i Kulturkammeret. UngKultur tilbyr opplegg for unge, og de har også ansvar for driften av Kulturkammeret. UngKultur har en kjempekul ungdomsklubb som heter SMiA. Smia er åpent og gratis i alle ukedager, og er for unge mellom 15 og 25. Er du 13-14 år kan du være der med foresattes godkjenning. Fire dager i uka serveres det gratis middag. UngKultur har også nylig startet en Studentkafe som er åpen fire dager i uka.

Smia har et oppholdsrom hvor man kan game, spille brettspill, spise og sosialisere. De har også mange bandrom med studio, hvor man kan øve sammen og produsere egen musikk. Et av de kuleste, og kanskje mest populære tilbudet er gamingrommet. Det er et rom med mange gaming PC-er. Folk kan spille individuelt eller sammen med andre. Smia bruker det mens det er åpent, men du kan låne gamingrommet gratis. Kulturkammeret leier ut danserom, teatersaler, bandrom og studio. Dette er også gratis, man må bare booke time.

Kulturkammeret er et fantastisk sted som jeg anbefaler alle unge i Arendal å da til. Her skapes det nye muligheter og er et supergøy sted å dra med venner.

Skrevet av Elisabeth Kolnes, elev i 9A på St. Franciskus skole.