Vi jubilerer! 

Arendal kommune fyller 300 år i 2023, og planleggingen for det store jubelåret er godt i gang. Det har allerede vært invitert til to åpne workshops der folk på tvers av privat, frivillig og offentlig sektor har møttes for å utveksle gode ideer og se på samarbeidsmuligheter.

Nå er det full mobilisering for at alle som har lyst, skal få muligheten for å bidra med ulike arrangementer. 
– Og målet, det er at alle Arendalitter deltar på ett arrangement i løpet av jubileumsåret, sier jubileumskomiteleder Linda Sætra, kultursjef i Arendal kommune. 

I forbindelse med workshopen i mars loste byjubileet sin prosjektleder Jan Kløvstad forsamlingen gjennom byens to tidligere bursdagsfeiringer i 1923 og 1973. Og det er ingen tvil om at de kunne feire i Arendal da også. Det var kongebesøk, brosteinsdans, gudstjenester, borgertog, historiske opptog, festmiddag, fakkeltog og mye, mye mer på plakaten. Det meste av aktivitet lagt tett inn til 7. mai som er Arendal by sin store dag. 

Jubileet skal markeres hele året

I forbindelse med dette jubileet ønsker kommunen at det jubileres og markeres hele året. Det har blitt produsert en egen nettside for jubileet, hvor det også er muligheter for å registrere inn sine egne arrangement, og store arrangement som Canal Street, Tall Ships Races faller også inn under årets jubileumsår. Ved KUBEN museum og arkiv planlegges jubileumsutstilling «Stolt og staslig», en folkedraktutstilling, i samarbeid med Tyholmen frivilligsentral, Arendal voksenopplæring og Med hjerte for Arendal. Nå inviterer de alle Arendalitter i by og land til vise seg frem i folkedraktene sine. 

De unge vil ha skumparty

I forbindelse med workshopen i mars fikk vi blant annet høre ungdommenes ønsker gjennom elevrådsleder ved Stuenes skole. De er klare for både skumparty, festflåter, quiz og rebusløyper. Og Austegdlaget drømmer om en åpen dag på Arendal rådhus. Arendal borgerlige militære planlegger både ball, arrangement med historisk mat, og en salutt er de også klokkeklare på at bursdagsbarnet selvfølgelig må ha. Trefoldighet menighet er også i gang med sine planer og ser for seg gudstjeneste med historisk preg. De planlegger også konserter i cross-over-møtepunkt og er klar for å intensivere samarbeidet sitt med flere, i tillegg til å planlegge interreligiøse arrangementer.  

Ide-dugnad for bursdagen 7. mai 2023 #Arendal2023

Vi i Arendal er bare i startgropa av planleggingen av byens «jebørsda», og målet er å ha alle med på laget. Så klare er vi for fest og moro at vi allerede varmer opp 7. mai i år med frivillighetens dag på Kanalplassen. Bli med – bli med! 

I forbindelse med workshopen i mars drømte noen om nye rekorder fra Arendal i Guinness rekordbok i 2023. Kanskje er det nettopp du som sitter på den beste ideen for det!