Velkommen til Arendal og omegn skøytebane!

I Arendal idrettspark i Myra ligger Arendal og omegn skøytebane – til begeistring for både unge og voksne. Ja, faktisk kan flere generasjoner kose seg, alene eller sammen, om man tar turen til den flotte kunstisbanen nord i Arendal.  

Lag deg en god tur

Hvis du lurer på hva du skal bruke ettermiddager eller helger på, på tampen av vintersesongen, kan vi varmt anbefale Arendal og omegn skøytebane i Myra. Her kan både barn, ungdom og voksne – til og med de eldre, få gode opplevelser på skøyteisen. Enten du bruker hocky-, kunstløps-, klapp- eller lengdeløpsskøyter (for å nevne noen typer) vil metallmeier mot is lage lyder som vil skape gode turminner.  

Velkommen til Arendal og omegn skøytebane i Arendal idrettspark i Myra.

Forrige helg skinte sola og Frida på 6 år ville ha med seg mamma på sin første tur til skøytebanen. Med gode venner i turfølget, en sekk med niste, kakao og litt søtsaker ble det en flott dag på mange måter. Sosialt for barn og foreldre sammen på tur, mestringsglede over å klare seg (stort sett) på bena, frisk luft og bruk av nærmiljøet gjorde opplevelsen komplett. Med uttalelsen «Her er det skikkelig gøy å være», skal vi ikke se bort fra at det kan bli flere turer til skøytebanen.

Her er det skikkelig gøy å være!

Frida 6 år
Frida Moksness, 6 år, sin første tur til skøytebanen var vellykket.
Det gjorde godt å ha en pingvin å støtte seg på i starten.

Alder ingen hindring

Det var flere som hadde valgt skøytebanen denne lørdagen. Noen spilte hockey i midtseksjonen, mens andre gikk runder på runder i rundbanen, samtidig som andre hadde nok med å kretse i kort radius fra rasteplassen. Det som overrasket og gledet mest, var at det var mennesker i alle aldre her. Det var barn fra ca. 3 år som spilte hockey og gikk i full fart på skøytene sine, vaklende foreldre som børstet støv av gamle kunster og ikke minst ei sprek dame i pensjonistalder (som hun selv uttalte) som mosjonerte med runde på runde med sine kunstløpsskøyter. – Dette elsker jeg. Det er en fantastisk måte å få trimmet litt på, uttalte hun i forbifarten.

Dette elsker jeg. Det er en fantastisk måte å trimme litt på.

Pensjonert, anonym, dame på skøytebanen.

Ta med niste og bruk riktig utstyr

Like utenfor baneområdet er det en gapahuk med bålplass som besøkende kan bruke til rasten sin. Ellers er det flere benker like ved inngangen, der man kan ha tingene sine og nyte medbragt niste. Det er også mulig å handle i kiosken i anleggsbygget, der man kjøper inngangbillett og kan leie skøyter. Vi minner om muligheten til å låne utstyr gratis på Kirkens bymisjons skattekammer på Torvet i sentrum, eller å låne av venner og bekjente. Du skal bare vite at man må ha skøyter på bena for å få lov til å gå på isen, der har ikke vanlige sko noe å gjøre.  

Skøytebanen har god plass til mange besøkende.

Skøytebanen er populær, men uavhengig av vintersesongen har vi fast intervall på når banen åpner og stenger for sesongen.

Marit Vigeland, Arendal kommune

En god sesong

Det er kulturnettverket i Arendal kommune som drifter Arendal og omegn skøytebane. Marit Vigeland sier det nærmer seg sesongslutt, men at hun gleder seg over en kald vinter med gode besøkstall. – Skøytebanen er populær, men uavhengig av vintersesongen har vi fast intervall på når banen åpner og stenger for sesongen. Dette er for å kunne planlegge drift og disponere ansatte på en forutsigbar måte. Vigeland minner også om muligheten for at organisert barneidrett i Arendal kommune kan søke om gratis bruk av banen for barn under 16 år. -Da må organisasjonen fylle ut et skjema fra nettsiden vår som de tar med til skøytebanen og leverer i kiosken ved ankomst. Enkelt og lavterskel for at flest mulig skal bli kjent med tilbudet om skøytebanen i Arendal, avslutter Marit Vigeland.  

Om du latt deg inspirere av Hallgeir Engebråtens OL-bronse i Beijing, god værmelding eller denne lille artikkelen, så ønsker vi deg hjertelig velkommen til Arendal og omegn skøytebane i innspurten av sesongen, som avsluttes søndag 6. mars.  

Les mer om skøytebanen, se priser og åpningstider på nettsiden vår.