På Skeiva fikk hederlig omtale

Bystyret var i år med på Arendal på skeiva Foto: Arendal på skeiva/f22photo

Det var en rørt leder av Arendal på skeiva som i oktober tok i mot bystyrets hederlige omtale for jobben med årets festival.

Hege Haraldsen som er leder av festivalen sa:
– I år seiret vi, vi seiret fordi vi kunne for andre gang i Arendal men for første gang som en festival gå i gatene kledd i regnbuens farger. Vi seiret for alle de som kom tilbake til byen vår og nå følte seg velkommen og hjemme. Vi seiret fordi våre politikere og ordfører gikk med oss i gatene. Vi seiret fordi vi kom sammen som en by i feiring av kjærligheten.

Arendal på skeiva ble arrangert for aller første gang i september 2020. Allerede da var det en innholdsrik festival med kulturelle og faglige arrangementer, men paraden måtte dessverre avlyses grunnet smittevern. 

I år har festivalen vært enda større og mer innholdsrik, med varierte kulturelle innslag, faglig og politisk innhold, og en fantastisk regnbuefarget parade som kronen på verket.  

– Festivalen jobber mot en fremtid uten diskriminering ved å arrangere arrangementer som inspirerer, skaper minner og feirer vårt mangfoldige samfunn. Arendal på Skeiva bidrar til å fortelle alle Arendals innbyggere, unge som gamle, at vi feirer og setter pris på vårt mangfold, sa ordfører Robert Nordli, som begrunnelse for at bystyret hadde valgt festivalen som mottaker av hederlig omtale i oktober.

– Vi er veldig takknemlig for at dere og ordføreren anerkjenner det frivillig arbeidet vi legger i å gjøre Arendal enda litt bedre. Jeg som leder vil benytte denne anledninger til å takke alle våre komite medlemmer for at de frivillig tilbringer dager og netter for å skape denne festivalen en gang i året, vi hadde aldri klart det uten dere, og vi hadde aldri klart det uten Arendal kommune i ryggen. Vi vil gjerne benytte denne anledningen til å spesielt trekke frem en av deres ansatte som har vist stort engasjement i å hjelpe oss i å få dette til. Nemlig Ole Johan Lillegaard. Denne begivenheten Her i dag vil gå inn i Arendal på Skeivas historielinje som et betydningsfullt øyeblikk, sa Hege Haraldsen.

På fotoet sees 6 av komiteemedlemmene: Hedda Hemmingsen, Izabela Losiewicz, leder Hege Haraldsen, nestleder Regine Gordon, Vidar Sijeholm og Berit Bulien Jørgensen.

Du kan lese mer om Arendal på Skeiva her: https://www.arendalpaskeiva.no/

I galleriet ser du bilder fra årets Arendal på skeiva. Foto: Arendal på skeiva/f22photo