Verdensdagen for psykisk helse

Hvert år markeres verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Det er Norges største kampanje om psykisk folkehelse. Det er mange som sliter med sin psykiske helse etter en krevende pandemi og i år er temaet for dagen “Livet under og etter pandemien. Vær oppmerksom. Vær til stede. Følg opp».  

Flere bedrifter, organisasjoner, skoler og kommunale avdelinger i Arendal har gjennomført ulike lokale arrangementer knyttet til verdensdagen. På Sam Eyde videregående skole hadde elever stand i skolens fellesområder, bedrifter har satt fokus på psykisk helse blant sine ansatte ved å møte dem i døra med et smil og en nybakt bolle og avdeling for aktivitet og mestring i Arendal kommune hadde stand sammen med Mental helse utenfor rådhuset.  

På Sam Eydes plass ble vimpelen heist og forbipasserende fikk servert nytraktet kaffe. Da standen ble pakket ned gikk markeringen videre til treffstedet til Aktivitet og mestring. Her ble det servert kake og kaffe før turen gikk videre til Arendal kino for å se filmen “Nattebarn”, en dokumentar om å velge livet. 

I Arendal er det flere markeringer rundt om i byen gjennom hele uka. På No9 CC Café blir det blant annet foredrag med Ragna Dahl om temaet vold i nære relasjoner. Det skjer tirsdag 12. oktober. Etter foredraget holder den lokale artisten Rebekka Lundstrøm konsert. 
 
Det er selvfølgelig viktig å ta vare på seg selv og hverandre også utenom markeringer som verdens dagen for psykisk helse. Arendal kommune har mange tilbud og aktiviteter for deg som er voksen og ønsker å komme i gang med litt aktiviteter og/eller treffe andre mennesker. Ta gjerne en titt på nettsiden vår for å se hvilke tilbud som finnes. Vi har også en Facebook-side du gjerne kan følge.

Her er 5 grunner til at det er viktig å markere Verdensdagen for psykisk helse:

  • Det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte 
  • Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer 
  • Du er med på å skape et mer inkluderende nærmiljø 
  • Et rausere samfunn gir bedre psykisk folkehelse 
  • Du styrker din egen psykiske helse 

Les mer om verdensdagen for psykisk helse på nettsiden deres og/eller følg dem i sosiale medier på Facebook og Instagram.