Fortell – fortell!

Synne fra StorySlam Oslo som har ledet workshopene og veiledet de som skal snakke. Foto: Solveig Hessaa-Szwinto

Det fantastiske fortellerkonsept «BE HEARD! / BLI HØRT» er kommet til Arendal. Første workshop ble gjennomført i starten av oktober.

Dette er for deg som er opptatt av historiefortelling, som vil dele dine historier med andre og som vil lære mer om fortellerkunst. I oktober inviterer vi til to åpne workshops på KUBEN museum og arkiv, der Synne Imeland fra StorySLAM Oslo er instruktør. Det er også de som har vært med på å utvikle konseptet. Her får du muligheten til å sjekke ut konseptet. Skulle du tenker du at dette er noe for deg, så kan du bli med videre for å fremføre din historie for et større publikum i forbindelse med Sammen i verden-dagene i Arendal. Tilbudet er gratis.
Lørdag 23. oktober kan du få med deg historiene. Sjekk arrangementet på Facebook.

Det er ARKIVET- freds og menneskerettigheter i Kristiansand som står bak konseptet, og i Arendal er det samarbeidspartnere Arendal voksenopplæring, Tyholmen frivilligsentral, KUBEN museum og arkiv og Med Hjerte for Arendal som tok initiativ til samarbeidet. Det siste prosjektet Arendalittene sto bak var den internasjonale draktutstillingen «Vi og våre drakter». Gjennom flere andre prosjekter har partnerne i Arendal hatt et sterkt engasjement for å bygge broer mellom mennesker på Sørlandet.

Fellesnevneren er at vi alle er opptatt av historiefortelling som et kraftfullt redskap som kan bygge broer mellom mennesker, så derfor var det helt naturlig å gå i samarbeid på tvers av kommunegrensene. Nå gleder vi oss over at vi i felleskap lager en ny møteplass i Arendal. Vi håper du vil være med! Ta kontakt med hilde.mjos@arendal.kommune for mer informasjon eller les mer om konseptet her Be Heard – Home.


Prosjektgruppen:
Solveig Hessaa-Szwinto, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter
Hilde Mjøs, Arendal voksenopplæring
Anne Cantero, Tyholmen frivilligsentral
Kari Kullerud, KUBEN museum og arkiv
Lisbeth Iversen, Med Hjerte for Arendal

Teksten er skrevet av Hilde Mjøs.