Hvem skal ha næringsprisen?

Juryleder Vanja Grut og næringssjef Kåre Andersen oppfordrer alle innbyggere til å nominere sin kandidat til næringsprisen 2021.

Nå kan du nominere den bedriften, foreningen, nettverket eller gründeren du mener fortjener heder og ære for sitt arbeid.

– Næringsprisen er viktig for å løfte fram gode bedrifter og initiativ som er med på å skape arbeidsplasser og utvikling i Arendal. Den skal motivere andre og gjøre innbyggere, media og oss politikere mer oppmerksomme på hva som skjer i næringslivet og skape optimisme, sier juryleder Vanja Grut (Ap).

Hun håper også at prisen skal bidra til økt skaperkraft i kommunen.

Mange verdige kandidater til næringsprisen

Dette er andre året Arendal kommune deler ut næringsprisen. Det var mange gode og varierte kandidater i fjor, og mange av dem fortjener nok en nominasjon i år og i årene framover. Samtidig ønsker vi oss selvsagt enda flere i år, understreker jurylederen. Nominasjonene som kommer inn viser at det er mye som skjer i Arendal og løfter fram gode eksempler til etterfølgelse som kanskje ikke kommer så godt fram i media til vanlig.

I fjor var det Gard som gikk til topps og ble vinneren av kommunens første næringspris. Juryen beskrev prisvinneren som et av Arendals flaggskip i næringslivet og Gard viser at det er fullt mulig å drive en ledende internasjonal virksomhet med base fra Arendal.

Sjøforsikringsselskapet Gard stakk av med Arendal kommunes næringspris. Utenriksdirektør Svein Buvik og administrerende direktør Rolf Thore Roppestad mottok heder og ære i bystyret.

– For oss i Gard var det stort å vinne Arendal næringspris i fjor. Det var en anerkjennelse av at den jobben vi gjør hver eneste dag, både for å fremme bærekraft og nytenkning, blir sett og satt pris på. Samtidig var det også en hyggelig påminnelse av det gode forholdet vi har både til kommunen og til lokalsamfunnet rundt oss. Gard er et internasjonalt og globalt ledende selskap, men våre røtter og vår historie ligger jo her i Arendal. Vi er glade i byen vår, og da er jo en pris som dette litt ekstra stas å få, sier administrerende direktør i Gard, Rolf Thore Roppestad.

Han håper mange tar seg tiden til å nominere bedrifter:
-Arendal har mange solide bedrifter å være stolte av, og nå skjer det jo mye spennende fremover også, så det burde ikke være vanskelig å finne gode nominasjoner til årets pris. Vi ønsker alle lykke til, og måtte den beste vinne, sier Roppestad.

Forbilder til inspirasjon for andre

Både jurylederen og næringssjef Kåre Andersen oppfordrer alle i Arendal til å nominere sin kandidat – og med det sette fokus på bedrifter og initiativ som skaper arbeidsplasser og utvikling. Om det sitter noen innbyggere som lurer på om og hvem de skal nominere, har begge to noen tips om hvor fokuset kan være. Vinneren er både en kandidat som anerkjennes og hedres for sin innsats, men vedkommende er også et forbilde som Arendal kommune trekker fram til inspirasjon for andre. 

– For meg personlig legger jeg mye vekt på hva som faktisk er skapt, og ikke bare om en person har en god ide eller visjon, forteller næringssjef Kåre Andersen.

Fokus på bærekraft og gode eksempler som kan motivere andre er også eksempler på nominasjoner vi gjerne tar imot, utdyper Vanja Grut.

Det er laget egne retningslinjer for hvem som kan få prisen.

– Jeg håper vi får frem mange gode forslag, gjerne også noen som ikke er så kjent i media, avslutter Kåre Andersen.

Mottar nominasjoner frem til 22. september

Juryen består av Juryleder Vanja Grut (Ap), Thore Kristian Karlsen, (Hovelista), Gøril Hannås (UiA), Morten Haakstad (Arendal næringsforening). Sekretariat består av Kåre Andersen, næringssjef Arendal kommune og Nina Hopstock, rådgiver næringsavdelingen. 

De som nomineres må være lokalisert i Arendal. Prisen kan ikke gis kommunale virksomheter, men hederlig omtale kan gis til spesielt gode prosjekter i egen organisasjon.    

Årets næringspris blir delt ut i bystyret 25. november og vinneren mottar kr. 50 000.

Du kan nominere din kandidat på nettsiden vår – fristen er 22. september.