Bøssebærerne kommer!

TV-aksjonen møtte også stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen under Arendalsuka.

Tilbake til normalen. I år får du besøk av bøssebærere fra TV-aksjonen NRK.

Som opptakt til årets store nasjonale dugnad har fylkesaksjonsledere fra hele landet vært samlet for å inspirere og motivere hverandre for den store jobben som skal gjøres av frivillige i hele landet.

Ut av hjemmekontorene

Etter 18 måneder med digitale møter, var det godt å samles fysisk, sier Vibecke Østby, som er leder av TV-aksjonen. 

TV-aksjonens sekretariat, representanter fra Plan Norge og TV-aksjonens fylkesledere var samlet for første gang på nesten to år. Foto: TV-aksjonen NRK.

Agders representanter, Anita Mørland, Fylkesaksjonsleder og Øivind Berg, Fylkeskoordinator, fikk dermed mulighet til å utveksle erfaringer med sine kolleger fra alle fylkene i landet gjennom uformelle samtaler og faglige seminarer.

Den viktige søndagsturen

TV-aksjonen NRK er verdens største dugnad, og har eksistert siden 1974: en verdifull tradisjon som favner hele Norge, og aksjonen går av stabelen søndag 24. oktober. Da vil 100 000 frivillige bøssebærere gå fra dør til dør og samle inn midler til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. 

TV-aksjonen var synlig under Arendalsuka. Her er Generalsekretæren i Plan Norge Kari Helene Partapuoli, TV-aksjonens leder Vibecke Østby sammen med Statsforvalter Stein A. Ytterdahl som er leder av Fylkesaksjonskomiteen i Agder og fulkesaksjonslederne Anita Mørland og Øivind Berg. Foto: TV-aksjonen NRK.

Barn, ikke brud

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid. Barneekteskap bremser kort og godt utvikling og opprettholder fattigdom.

Viktige bidrag som fører til endring

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid og vie seg til livet framfor å bli viet som barnebrud.

   

Idrettsprofiler fra Agder er ambassadører for årets TV-aksjon: Siri Aaserud fra Grane Håndball i Arendal og Karoline Olsen fra Vipers Topphåndball i Kristiansand. (Foto: Øivind Berg)

Tekst: ØIVIND BERG/ Fylkeskoordinator Agder