Endelig på konsert igjen

Skolegården på Stinta i Arendal ble fylt til en forrykende konsert. På scenen stod bandet Cir.Cuz, kjent fra MGP og samarbeid med Julie Bergan. Kulturopplevelsene for elever på skolene rundt om i landet har lenge vært nærmest lik null. Skolehverdagen er preget av kohorter, smittevern, hjemmeskole og karantener. Det har ført til at mange barn og unge har det vanskelig.

– Mange barn og unge har slitt mye de siste to årene. Denne konserten blir en kulturell vitamininnsprøyting som de trenger sårt, sier kulturkontakt på Stinta skole, Iris Dal.

– Siden mars i fjor har jo det aller meste av kulturopplevelser i skolen blitt avlyst. Det har faktisk vært ganske nitrist, sier Dal.

FHI kan fortelle at mange sliter med ensomhet og psykiske plager under pandemien, og at de unge er de som sliter mest.
– Elevene våre forteller at de først og fremst savner det å være sammen, å være nær hverandre, klemme hverandre og ha det moro. Det skal de få nå som skolene endelig er på grønt nivå. Og det ønsker vi å markere med en real musikkfest når skolen starter opp igjen!
Og  i dag inviterer altså Stinta skole og FAU til en musikalsk fest i skolegården. Med t-skjorter sponset av Promarc og pølser og brus sponset av Kiwi Myrene. Og bandet Cir.cuz får omsider spille for 600 barn og voksne.

Cir.cuz er mest kjent for megahiten «Supernova» (feat. Julie Bergan). Denne sommeren er de aktuelle med hiten «Wellerman».

– Dette har vi alle gledet oss til, både elevene og lærerne. Og jeg tror nesten Cir.cuz gleder seg like mye. Det å få lov til å være på konsert igjen, betyr mye for alle.
Konserten er helt unik. Den arrangeres i samarbeid med musikkfestivalen Canal Street og er finansiert av Den kulturelle skolesekken (DKS).

– DKS tilbyr vanligvis en rekke flotte kulturarrangementer for skolen. Dette er gjerne de litt morsomme, utenom det vanlige arrangementene som farger skolehverdagen for elevene, enten det er musikere eller forfattere som besøker skolen, forteller Dal.

De mange avlysningene frigjorde imidlertid en del midler. Og på forsommeren utfordret DKS og Arendal kommune skolene til å komme opp med noen gode ideer.
– Vi kastet oss rundt og foreslo en heidundrende konsert i skolegården i forbindelse med skolestart, nettopp fro å glede barn og unge som lenge har hat det tøft. Heldigvis tente de på ideen vår, og de tildelte oss hele 100.000 kroner, som dekker lyd, lys, scene, t-skjorter og booking av bandet.  Og nå er vi klare for tidenes største og beste skolekonsert i Arendal.

Konserten var på Stinta skole fredag 20. august.

Teksten er skrevet av Stinta skole/Fred Arthur Asdal