Mer enn halvveis i vaksineringen

Heidi Helene Hamre håper folk vil bestille tid til vaksine nå.

Det er en tilfreds vaksinekoordinator som kan fortelle at 44 prosent av innbyggene i Arendal nå er fullvaksinert.

14577 av innbyggene har nå fått første vaksine eller får denne innen kort tid. Det er især de yngste som vært gode til å booke tid til vaksine, dermed har nesten 90 prosent av de 18-21-årige takket ja til vaksine og bestilt tid til første dose.

– Det går fort unna nå, og vi utvider med enda en vaksinedag, så vi nå vaksinerer tirsdag, onsdag og torsdag. Vi vaksinere ca. 1320 personer per dag fremover, sier Heidi Helene Hamre. Ved behov kan kapasiteten økes enda litt til.

Alle innbyggere over 18 år kan bestille tid til vaksine, det er viktig at folk bestiller tid nå, da vi slutter med massevaksinering i midten av september. Det er især aldersgruppen 25-40 år som ikke har booket tid. Målet er å få vaksinert 90 prosent av innbyggene.

– Alle som «sitter på gjerdet» nå og har avventet bestilling av time til vaksinasjon må «hoppe ned» nå og bestille time. Vaksinasjonsprogrammet i nåværende form avsluttes i september og vi vet ikke når og hvordan videre vaksinasjon vil foregå, sier Heidi Helene Hamre.

Dose 2. fra uke 32

Vi begynner nå med dose 2, det vil si at de fleste vil få kortere intervall, og vi følger FHIs anbefaling om å tilby dose 2 til de som har ventet lengst.

Man kan ikke ringe vaksinetelefonen og få ny tid, men vil bli varslet løpende, når man får ny tid, det avhenger av hvor mange doser kommunen får per uke.

Alle voksne fra 18 år kan enkelt bestille time på nett:

Du bestiller time på nett her.

Les mer på nettsiden vår: Koronavaksine

Nå blir det tre vaksinasjonsdager i Sør amfi, både tirsdag, onsdag og torsdag.
Om vaksinen

Koronavaksinen er gratis. 
Vi vaksinerer nå både med fra Moderna og BioNTech/Pfizer. FHI har vurdert disse vaksinene som begge er mRNA vaksiner som likeverdige og at de kan kombineres. Dvs. har du fått dose 1 med vaksine fra Pfizer, kan du få dose 2 med Moderna og omvendt. Du kan ikke selv velge hvilken av disse vaksinene du kan få.

Informasjon om koronavaksine fra Folkehelseinstituttet

Hovedmålet med koronavaksine er å beskytte liv og helse til de som er mest utsatt for covid-19 sykdommen. Les om koronavaksineprogrammet hos Folkehelseinstituttet

Vaksinen er frivillig

Vaksinen er frivillig, og du har mulighet til å takke nei til vaksinen. Dette vil føre til at du ikke lenger har mulighet til å få koronavaksine. Veiledning – hvordan takke nei til koronavaksine