Kunst i Arendal

Skulpturløypa starter ved «To foler» som mange har et spesielt forhold til.

Noe kunst er så innarbeidet i gatebildet at man knapt legger merke til den. Nå har kulturnettverket i Arendal kommune laget en egen skulpturløype. Denne kan du gå en ettermiddag og samtidig lese litt om kunstverkene og kunstnerne. 

Kunst er viktig for sjelen har vi hørt. Men det er også viktig for en by. Det pynter opp gaterom og gir folk opplevelser og noe å snakke om. 

– Da vi for noen år siden valgte å male gatekunst på Kanalplassen, til og med en kanal, så vakte det sterke reaksjoner. Men det er mye kunst som folk slett ikke ser og derfor håper vi at denne skulpturløypa kan få folks øyne opp for noe av den fine kunsten vi har i byen vår, sier Linda Sætra, kultursjef i Arendal kommune. 

Oversikt over kommunens kunst 
Det er kunstdatabasen NKDB (Norsk kunstdatabase) som nå gjør det mulig å registrere og vise frem kunst i Arendal. Christin Bjerke og Sølvi Christensen har gjort jobben med å fotografere og registrere kunsten i kommunens uterom, bygg og institusjoner. Selv om arbeidet er godt i gang, gjenstår det mye. Dette vil bli publisert fortløpende.   

– Vi håper at folk via denne siden vil få interesse for kunsten kommunen faktisk har. Mange av verkene er mulig å se, mens ande kun blir tilgjengelig digitalt. Det blir enkelt å finne verk av en spesiell kunstner og se hva som finnes i uterom, bibliotek og skoler, sier Christin.  

Løypa er lagt i vår digitale kartløsning: Skulpturløypa Det er tur nr. 25.

Fakta  
Du finner skulpturløypa her Skulpturløype i sentrum – NKDB – Arendal kommune  

Her finner du kunst i Arendal kommune   Kunstsamlinger fra hele landet – NKDB – Arendal kommune  

Til nå er over 400 kunstverk lagt inn.   

Du kan søke på både lokalitet, kunstner, type kunst og teknikker.