Gode tall for vaksinering i Arendal

Helsepersonell er klare for å ta deg i mot når det er din tur å ta vaksine.

På Sør Amfi, hovedsenter for vaksinering, har nå over 10.000 innbyggere fått sin første dose. – I dag skal 780 personer vaksineres og kandidat 113 i køen blir vår nummer 10.000 som mottar første dose her hos oss, forteller vaksinekoordinator og intensivsykepleier Heidi Helene Hamre.

Atmosfæren som møter oss i det vi stiger inn i hallen er beroligende. At rutinerte helsearbeidere kledd uklanderlige i kritthvite uniformer ønsker velkommen og at sval jazzmusikk flyter ut av høyttalerne har nok god effekt om en sliter med sprøyteskrekk. Den store hallen er rigget for å få unna en livsviktig jobb; vaksinere Arendals befolkning på en effektiv og forsvarlig måte. En kan allikevel, til tross for en behagelig følelse ane at det mest sannsynlig er hektisk i kulissene. I dag settes dose nr. 10.000 her på Sør-Amfi.

-Vi startet med å tildele 10 personer per bås og vi har 6 båser. I dag er første dag hvor vi har 30 personer. Det betyr at vi vaksinerer 180 personer i timen. Så tømmer vi båsene koordinert, én og én rad. Koordinering er viktig for å unngå nærkontakt.

Klokken 15.20 ble vaksinedose nr. 10 000 satt på Sonja Knutsen.

Vaksine nr. 10.000

Klokken er 15.20 mottok Sonja Knutsen sin første dose av vaksinen. Etter vaksinering blir man anmodet om å vente i 20 minutter før man kan dra fra lokalet.

Hvordan var det å få satt vaksinen?

– Det kjennes veldig greit. Jeg har ikke ventet lenge på å bli vaksinert, forteller Sonja.

– Det liker vi å høre, sier en fornøyd intensivsykepleier Heidi Helene.