Du kan få hjelp til å bruke ditt fritidskort

Alle barn i Arendal mellom 6-18 år får gratis fritidskort opptil en verdi av 1000 kr per halvår. På Kulturkammeret sitter Matin som hjelper med å søke og finne riktig fritidsaktivitet.

Vil du lære å danse, bli en sjakkmester, lære kampsport eller spille basketball? Da er fritidskortet noe for deg!

-Alle barn som er registrert i folkeregisteret i Arendal mottar opptil 1000 kr hver 6.måned som de kan bruke på ulike fritigsaktiviteter. Dette er et pilotprosjekt hvor Arendal er en av de første kommunene. Det er et veldig godt tilbud og jeg setter stor pris på at jeg får være med på dette, sier Matin.

Matin skal sitte her to dager i uker til og med juni.

Få hjelp av Matin

Hver mandag og torsdag fra kl. 15.00-17.00 sitter Matin på v/inngangen til Kulturkammeret og hjelper familier med å søke på ulike aktiviteter. Han snakker engelsk, norsk og persisk og er dyktig på det tekniske.

-Det er mange som trenger litt veiledning for å søke på aktivitetene. Nettsiden er ikke helt optimal alltid og kan forvirre mange, så da hjelper jeg de med å finne frem slik at de kan få bruke dette tilbudet.

Matin forteller at dette tilbudet er for å få flest mulig barn med på aktiviteter og gi dem et tilbud etter skolen hvor de kan lære noe nytt, være i fysisk aktivitet og møte andre barn.

-Det er også viktig for den mentale helsen til barna. Det har nok vært ekstra viktig med fritidskortet nå under koronaen og 1000 kr er mye penger. Man kan gå på mange gøye aktiviteter for denne summen. I 2020 hadde vi 5005 unike brukere og vi håper vi får minst like mange i år.

Kulturkammeret ligger i sentrum ved Kanalplassen.

Sted: Kulturkammeret

Adr: Kirkegaten 2B, 4836 Arendal

Ta med: BankId, fødselsnummer til barna og faktura på aktiviteten om dere har den så hjelper Matin dere videre.

NB! Har du ikke Bankid så har vi et system som kan hjelpe dere å få fritidskortet likevel 🙂