Vil lage folkefest i Arendal 18. og 19. juni

Sidsel Pettersen er festivalsjef for Lydløsfestivalen. Foto: Mona Haugli

Når det nærmer seg sommer kan vi gå ut og møte hverandre igjen, tror folka bak Lydløsfestivalen. Nå slår de seg sammen med Passion for Ocean-pilotfestivalen, om å lage folkefest i Arendal i juni. 

Opprinnelig planla Lydløs for festival om fremtidens båtliv tidlig i mai. 

– Slik situasjonen er nå, må vi være flinke og holde avstand. Det er også vanskelig å ta imot tilreisende. Tidlig i mai er helt i grenseland for å kunne gjennomføre et arrangement som Lydløs. Vi håper å være på den sikre siden når vi nå utsetter Lydløs til 18. og 19 juni. Det sier festivalsjef Sidsel Pettersen.

I det Lydløsfestivalen begynte å vurdere nye datoer, dukket foreningen Sjøsjukt opp. Sjøsjukt hadde bestemt seg for å arrangere Passion for Ocean-pilotfestival i Arendal den 19. juni. 

– Passion for Ocean og Lydløs har sammenfallende målsetning. Vi skal skape engasjement og kjærlighet for havet, og påvirke næringsliv til å ta valg for havets beste. – Det man blir glad i, tar man bedre vare på, sier en av grunnleggerene av Sjøsjukt, Kaya Asdal. Både Passion og Lydløs er nye i Arendal, derfor passer det bra at vi arrangerer sammen i år.

Bra for byen

Sverre Knutsen. Foto: Mona Haugli

Idéen bak Lydløs er å skape nysgjerrighet og entusiasme om nullutslipp på sjøen. Det blir elbåter på sjøen, fagprogram, stands, fest og moro. Passion for Ocean skal skape engasjement for havet, med spennende aktiviteter og et engasjerende sceneprogram for barn, ungdom og voksne. De to festivalene håper å utfylle hverandre.  

– Det blir godt å komme i gang igjen med liv og røre i byen, sier Sverre Knutsen i Arendal by. Han ser frem til at folk kan fylle gatene rundt Pollen og Kanalplassen igjen. Café Pollen settes ut, og det blir Bryggehygge med DJ Friendly på Langbrygga fredag og lørdag ettermiddag og kveld. 

Både Lydløs og Passion for Ocean blir gratis for alle. Uansett om man er interessert i bærekraft eller ikke, blir det mye å se og være med på disse dagene.

Passion for Ocean

Passion for Ocean har som mål å motivere mennesker, og påvirke næringsliv til å ta valg for havets beste, gjennom prosjekter som engasjerer, gir kunnskap og viser havets mange muligheter. Passion for Ocean er en hyllest til havet, der målet er å skape gode opplevelser og relasjoner til det flytende element. Dette gjøres ved å lage festivaler i flere av de største byene i Norge.

Kaya Asdal var med å starte Sjøsjukt i 2019. Foto: Mona Haugli

Sjøsjukt

Kaya Asdal og Marthe Marie Ruud grunnla Sjøsjukt i 2019, for å spre havglede til folket, og det utviklet seg etterhvert til en liten organisasjon. Våren 2020 ble Runa Lindebjerg og Maria S. Di Lorenzo en del av teamet, samtidig som Sjøsjukt bestemte seg for å arrangere Passion for Ocean-pilotfestival i Arendal.

Lydløs

Lydløs er festivalen for fremtidens båtliv, og har som mål å skape nysgjerrighet og entusiasme om nullutslipp på sjøen. Lydløs handler mye om elbåter og elektrifisering,  og belyser også andre tema rundt nullutslipp fra fritidsbåter. Lydløsfestivalen arrangeres av foreningen Lydløs, stiftet av Innoventi og Greenstat Energy, i samarbeid med Arendal kommune, Arendal næringsforening, Arendal by og Norsk elbåtforening.

Idéen er i ferd med å spre seg, og i år skal det også arrangeres Lydløsfestival i Os utenfor Bergen.