Strømmekonsert

Foto: Birgit Fostervold

Arendal Kultur og Arendal Live gjennomførte lørdag 21. november i Bankgården strømmekonsert med bandet Underwing. 40 spesielt inviterte gjester var med for å få opp stemningen i lokalet.

Rytmisk fabrikk finansierte konserten i samarbeid med Sparekassa og Arendal kommune. Vi sørget for god avstand fra både scenekant og mellom gjestene våre. De som har vært involvert i dette prosjektet har sett utallige strømmekonserter og energien fra et publikum tilfører bandet på scenen har manglet. Underwing var sultne og klare for å gi alt. Både publikum i salen og de hjemme fikk se et band som struttet av energi og holdt sin beste konsert på lenge.

Bandets inspirasjon fra musikken til Black Sabbath, Alice in Chains, Tool, Soundgarden og Motorspycho var noe publikum satte veldig pris på denne kvelden. Bandet har siden i sommer fått en ny gitarist. Thomas Myhren er erstattet av Steffen Pedersen. Underwing består ellers av Enyeto Toori på vokal, Magnus Christiansen på gitar, Jesper Murphy på bass og Joachim Walle Michalsen på trommer.

Konsertens stab var i alt 10 personer, og det blei brukt seks kameraer for å få en fin tv-produksjon. To av kameraene var håndholdte, sånn at vi kommer litt nært innpå artistene. De ble ført av Ulf Jøran Skavhaug og Markus Lillegaard. Den øvrige staben var Tore Steen (produsent), Tom Samuelsen og Jan Gunnar Andreassen (lydteknikere), Pål Asperheim (kamerakoordinator og lys), Jon Rune Førland (lystekniker), Gaut Åge Bjønnum og Ludvig Rørvig (altmuligmenn) og Ole Johan Lillegaard (arrangementsansvarlig).

Arendal Live sitt livestrømmingsprosjekt ble startet i vår da korona stengte ned alt. Folk bak dette prosjektet er Bård Torstensen, Tore Steen, Pål Asperheim, Jan Gunnar Andreassen og Ole Johan Lillegaard. Dette er et spleiselag mellom Arendal kommunen sin kulturenhet, Munkebusiness, Arendal Rock klubb og overskudd fra tidligere prosjekter. Tanken bak dette prosjektet til Arendal Live, er å kunne tilby tjenester av høy kvalitet på lyd og film til andre kulturaktører i regionen.

Teksten er skrevet av Ole Johan Lillegaard