Ung forfatter på klassebesøk

Hvert år blir alle 2. og 5. klassene i Arendal kommune invitert til biblioteket, og så godt som hver uke tar bibliotekar Kirsti Husby imot om lag 20 elever fra ulike skoler i distriktet.


22. oktober var det 2. klasse på Rykene skole sin tur, og de fikk være med på en helt spesiell variant. Vi har nemlig vært så heldige å komme i kontakt med Karin Lagerqvist Moland (14) fra Kilsund, som i fjor gav ut sin egen bok på Gaveca forlag- som 13 åring!

«Havdragene er en eventyrfortelling som setter miljø på dagsorden, om forurensningen av havområder som truer dyrelivet».

Karin er levende opptatt av miljø og boka hennes «Havdragene» handler i stor grad om å unngå plastforsøpling av havet. Da hun startet med boka bodde hun med familien på Filipinene, og det er nok muligens nærliggende å tenke at hun er inspirert av sin far som jobber som havforsker- og vi synes engasjementet hennes er rørende bra.

Bibliotekar Kirsti Husby stortrives med skolebesøk

Flink formidler

Bakgrunnen for besøket var i utgangspunktet ment som en opptakt i forbindelse med TV-aksjonen «Et hav av muligheter», men av ulike årsaker måtte besøket flyttes, men vi synes det er bra å få til et slikt besøk i kjølvannet av en slik aksjon.

Den unge forfatteren viste seg også som en flink formidler og hun har tidligere reist rundt for å presentere boka, også langt utenfor kommunegrensene. Så da var det ekstra fint å endelig få henne til biblioteket, og vi synes det er flott at hun fikk fri fra skolen for å komme til oss.

Karin L. Moland debuterte som forfatter som 13-aring.

Et viktig tiltak

Det var fornøyde elever som dro hjem til Rykene denne formiddagen, etter å også ha fått høre om flere, nye spennende bøker, fått omvisning i barneavdelingen, lært seg utlånsautomaten, og ikke minst fått sine egne lånekort med pinkode. Det er alltid stor stas.
 
-Det er ikke alle som har mange spennende bøker hjemme, og for lesestimuleringen er klassebesøk viktig for mange av elevene, forteller Kirsti. I tillegg er dette en gylden anledning til å oppdage skattekammeret vårt, smiler hun.

Vi gleder oss til nye klassebesøk i neste uke, og ønsker dem alle hjertelig velkommen til oss på Arendal bibliotek. 


Denne teksten er skrevet av Inger Elise Nipedal, Informasjonskonsulent Arendal bibliotek