Impact Hub Agder

Impact Hub Agder blir nå etablert i Arendal. Foto: Mona Hauglid

Med kake og jubel kunne bærekraftshuset Torvgata 7 feire at de etter nesten to års arbeid har blitt akseptert som en del av det internasjonale Impact Hub nettverket. Dette ikke minst ved hjelp av Arendal kommune.

Impact Hub-nettverket er et globalt nettverk der gründere og sosiale innovatører kommer sammen for å realisere sine ideer for et bærekraftig samfunn.

Impact Hub-nettverket har i likhet med Torvgata 7 en forankring i FNs 17 bærekraftsmål.  Impact Hub’er finnes i dag i over 100 byer verden over med mer enn 16 000 medlemmer/virksomheter. Det finnes fra før kun to impact Huber i Skandinavia; Impact Hub Bergen og Impact Hub Stockholm.

– Som Impact Hub vil vi kunne utvikle innholdet i vårt bærekraftshus ytterligere, og bruke verktøy, programmer og samarbeidspartnere som allerede er utviklet i Impact Hub-nettverket for å skape bærekraftig vekst i Agder-regionen, forklarer daglig leder Elisabeth Ramsberg Wollebæk.

Impact Hub Agder skal være et senter for bærekraftig utvikling og kunnskapsdeling på Agder. Arendal kommune har vært en viktig støttespiller for oss i prosessen med å bli Impact Hub, og vi har samarbeidet tett på en rekke prosjekter. Dette samarbeidet tas nå et skritt videre, og Impact Hub Agder inngår en formell samarbeidsavtale med Arendal kommune, hvor Impact Hub Agder skal bistå kommunen med å nå bærekraftsmålsetningene i kommunens politiske handlingsplaner, slår Wollebæk fast.

–  Vi hadde nok ikke kommet oss igjennom denne prosessen uten støtten vi har fått fra kommunen,

daglig leder Elisabeth Ramsberg Wollebæk.
Kommunalsjef Geir Skjæveland underskrev samarbeidsavtalen med Impact Hub Arendal. Foto: Mona Hauglid

Torvgata 7 er en ideell bedrift som ble skapt ut av et ønske om å være med på å bringe liv tilbake til tomme sentrumsgater. En rekke mennesker i Torvgata 7 har jobbet knallhardt de siste tre årene, og mange har lagt inn utallige dugnadstimer for å bidra til å skape en mer bærekraftig region på Agder, så vi er utrolig stolte over å endelig kunne kalle oss Impact Hub, forteller Wollebæk.