Rene hender gir trygghet

Barnehagene er også åpnet igjen. Hilde Ljøstad Aasen, enhetsleder for Stinta barnehageenhet forteller om en annerledes hverdag.

– Det har vært helt fantastisk å se og oppleve barn i alle aldre glede seg over å treffe igjen venner og ansatte. Barn har jo en egen fantastisk evne til å leve i nuet, noe som har blitt ekstra synlig disse dagene gjennom lek, undring og andre aktiviteter, sier Hilde Aasen.

De har måtte forandre en god del i barnehagen, og det har krevet god planlegging.

– Vi har hatt fokus på trygghet i denne spesielle og krevende tiden. Trygghet i møte med barn, foreldre og hverandre. Trygghet på at vi gjennom alle våre smitteverntiltak kan gjøre vårt beste for å delta i denne felles nasjonale dugnaden, sier hun.

Koselig å være tilbake i barnehagen igjen.

Det er har vært bra å få barna tilbake igjen, men den største forskjellen er allikevel turene til håndvasken.

– Vi vasker hender som aldri før. Barna er, som smitteveilederen krever, for tiden i mindre grupper med bakgrunn i bemanningsnormen. Det har blitt mye turer og uteliv denne uken og vi er jo spesielt heldige med at det uheldige skjer i denne årstiden.