9. trinn sydde kosedyr til 1. klassingene

I hele høst har niendeklassingene på Birkenlund klippet, brodert, sydd og montert kosedyr utfra tegninger av fantasidyr som 1.trinns-elever hadde tegnet. Fredag den 13.desember var det høytidelig overrekkelse av de ferdige bamsene.

Ved skolestart fikk hver førsteklassing i oppgave å tegne et fantasidyr. Disse tegningene ble tatt vare på og levert til niende trinn. De har hatt som oppgave i kunst og håndverk å lage tredimensjonale utgaver av de flotte tegningene.

Hele høsten har de store elevene jobbet med å gjenskape de ulike fantasidyrene i kosedyrversjon. De har funnet passende stoff, klippet, sydd sammen, brodert, montert og fylt kosedyrene så likt som mulig tegningene. De har vært ivrige og oppfinnsomme og lagt ned mye arbeid i å få kosedyrene ferdige.

Fredag fikk førsteklassingene vite at de store niendeklassingene skulle komme på et lite førjulsbesøk med en gave til dem. Spente samlet hele første trinn seg i det ene klasserommet, og like spente kom niendeklassingene inn med hvert sitt kosedyr pent innpakket i cellofan for å gi til de små.

Overrekkelsen var flott, både de små «designerne» og de store «kunsthåndverkerne» var stolte og glade over de ferdige resultatene. – Dette er en meningsfull og morsom oppgave som de store elevene tar på største alvor, forteller kunst og håndverkslærer Julie Abusland Børøsund. Et samarbeid på tvers av aldersgrupper bidrar til fellesskapsfølelse på skolen, og det å lage noe som gleder en førsteklassing er en glede også for ungdommene.

Foto: Johanne Ludvigsen og Julie Abusland Børøsund

Teksten er skrevet av Anine K. W. Halland og først publisert på Sideblikk.