En tradisjon med mening

Asdal skole hjelper hvert år Frelsesarmeen med pakking av matposer, tradisjonen startet for ca. 10 år siden.

Det begynte med at vi her på barnetrinnet på Asdal skole bestemte oss for å ha en omvendt julekalender, hvor elevene på hele skolen ble oppfordret til å ta med seg en hvit konvolutt (uten navn) med valgfritt beløp oppi.
Pengene som blir samlet i fra hele barneskolen går til Frelsesarmeens arbeid lokalt i Arendal. Hvert år samler skolen inn i overkant av 10 000 kr.

7. trinn hjelper Frelsesarmeen med å pakke juleposer.

Etter hvert har det blitt en tradisjon at 7. trinn på skolen besøker Frelsesarmeen i midten av desember, hvor vi hjelper til med å pakke matposer til familier og enslige i Arendal som trenger litt ekstra i jula.

Elevene hjalp flittig til.

I år pakket vi ca. 750 matposer. Verdien på alle matvarene var over 250 000 kr. Siden oppstarten har det vært en økning hvert eneste år på antall familier/enslige som trenger hjelp.

Frode Andersen. lærer på 7. trinn, Asdal skole

Vi lærere opplever at elevene er veldig motiverte i arbeidet de gjør for andre i lokalsamfunnet. De får se hva noen av pengene de samler inn går til, og de føler at de bidrar både med penger og arbeid. I år var vi 38 elever som bidro i arbeidet. Alle bidro på en positiv måte. Dette var noen de hadde lyst å gjøre mer av.

Teksten er skrevet av Frode Andersen, kontaktlærer, 7.trinn, Asdal skole.

750 matposer til familier og enslige i Arendal.

Arendals Tidende omtalte denne saken først og etterfølgende bad vi om lov til også å dele denne flotte saken. https://arendalstidende.no/