Gründeruka: – Vi må heie på hverandre

Trine Omholt i Morgenfugl synes Arendal er en fin by å bygge bedrift i. Hun gleder seg til faglig påfyll under Gründeruka i november.

I Arendal har næringsavdelingen vært tett på gründerne i byen. Det er Trine Omholt i Morgenfugl glad for.

– Jeg synes Arendal kommunes næringsavdeling er kjempegode til å heie på gründerne, og de bidrar der de kan. Du får ikke hjelp som gründer før du viser at du vil klare det. Du må virkelig stå på, mener gründeren Trine Omholt som startet i det små med bedriften Morgenfugl for tre år siden.

Gründeruka

For å gjøre det enda mer attraktivt å starte opp nye bedrifter og arbeidsplasser som gjør Arendal til en spennende by å bo og jobbe i, tilbyr kommunen flere gratiskurs for nyoppstartede bedrifter i samarbeid med fylkeskommunen. Hver høst er det også en hel uke viet til gründere og nye bedrifter, hvor det er mange gratis kurs og workshoper i hele Agder. Miljø for å skape Gründeruka for 2019 går av stabelen i uke 44, og Trine Omholt gleder seg til å delta.

– Her samles mye kunnskap på et sted, og jeg kan bruke tid med flinke foredrags­ og kursholdere, samt andre gründere. Etter å ha deltatt her får man masse påfyll av energi og ny skaperglede til å videreutvikle bedriften sin.

Synlige

Næringssjef i Arendal kommune, Kåre Andersen, mener det er helt sentralt at kommunen klarer å bidra til å styrke kompetansen i næringslivet. – I tillegg handler det om at vi har synlige og mangfoldige gründermiljø – og at vi har blitt enda flinkere til å heie på hverandre, sier Andersen.

Gode relasjoner

Arendal kommune er en av flere regionale partnerne, som i samarbeid med Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner, hvert år inviterer til en spennende uke med fokus på kreativitet, forretningsutvikling, innovasjon og gründerskap i form av Gründeruka.
– Gjennom et tett og godt samarbeid med vekstmiljøene i Arendal, hele året, har vi etablert gode relasjoner. Dette er forutsetningen for at vi klarer å mobilisere de menneskene som ønsker å få til nyskaping og videreutvikling i næringslivet, mener Andersen.