Folkefest: «Tour of Norway» kommer til byen

Arendal er startby for Norges største sykkelritt, det skjer
fredag 31. mai. I den forbindelse inviterer vi til sykkelfest og gratis sykkelritt for alle barn.

Det er sykkelrittets 4. etappe som skal starte i Arendal og fortsette til Sandefjord. Det er 20 profesjonelle lag med, og norske Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff deltar.

– Det betyr mye å være startby. Vi skal gjøre vårt for at dette blir en gøy dag for innbyggerne våre. Siden dette er en inneklemt fredag og skolene har fri, så håper vi på mange folk i byen. Gjerne med flagg i hånden eller supporterutstyr, så vi kan få skapt liv og røre, sier Vidar Aas, som koordinerer arrangementet i Arendal kommune. Skape liv og røre

Arendal er startby for Norges største sykkelritt, det skjer
fredag 31, mai.


Programmet begynner klokken 10.30 med presentasjoner og intervjuer av rytterne før etappen fra Arendal til Sandefjord starter klokken 12.15. Det vil også bli mulig å besøke lagbussene. Ruta går fra Pollen, utover Langbrygga, gjennom Barbu og ytre vei til Tvedestrand. Veien kommer til å bli helt stengt en halvtimes tid, etter hvert som rytterne beveger seg østover. Barneritt Tour of Norway kid arrangerer også sykkelritt i Arendal for alle barn. Det er registrering fra kl. 12.
– Det blir et eget barneritt i sentrum, med flotte premier til alle som deltar, sier Aas. Her kan alle barn og unge opp til 14 år delta, og det er rom for både trehjulssykkel og sykkel med støttehjul. Husk hjelm!

Kart over 4. etappe i Arendal og barnerittet