Bærekraftig å dele

Trygve Nordby Bergland ser at alle typer folk er innom og låner en sykkel. Gjensidigestiftelsen har støttet dem med 20 sykler som blir lånt ut gratis.

-Vi prøver å gjøre livet litt lettere for folk, sier Trygve Nordby Bergland, diakon i Kirkens Bymisjon. Her kan du låne sykler helt gratis. Fra våren flytter utlånssyklene opp til Vestregate i nye lokaler.

-Vi ser at folk har behov for dette. Vi ønsker å gi dem en lettere hverdag og være en hjelpende hånd.

Trygve Nordby Bergland, diakon i Kirkens Bymisjon.
Trygve Nordby Bergland ser at alle typer folk er innom og låner en sykkel. Gjensidigestiftelsen har støttet dem med 20 sykler som blir lånt ut gratis.

Ikke alle har råd til å kjøpe nye sykler og utstyr til barna så fort de vokser fra den gamle. Dette er et tiltak for å gi alle en mulighet til å komme seg frem på to hjul. Bergland håper også at drømmen om å få i gang et sykkelverksted kan bli realitet. I Kristiansand har de “Pedalen”, som er et sykkelverksted som gir arbeidstrening for mennesker som kommer fra rus, soning eller som har droppet ut av skolen. Et vinn-vinn-prosjekt hvor folk kommer i arbeid, noen får fikset sykkelen sin og miljøet får mindre utslipp.

Skiutstyr

I de nye lokalene til Kirkens Bymisjon i Vestregate er det også ski, skøyter og skisko til utlån i det som har fått navnet “Skattekammeret”. Dette ble til etter at Kirkens Bymisjon fikk penger fra TV-aksjonen i fjor høst. Miljøvennlig og pengebesparende lånesystem som får folk ut i naturen uten at de må investere mye penger i utstyr.

Les mer

Besøk Skattkammeret på nett.