Livet i byggefeltet

Arendal har mange veletablerte boligfelt. Kjedelig, nei slett ikke, for her finner du fellesskap og tilrettelagte områder for barn og foreldre.

Nesten øverst i Damveien på Hisøy, lever familien Bulien Jørgensen glade dager i 70-talls- boligfeltet. De har bodd der snart 6 år. Husets eldste sønn, Birk på 8 år, er i gang med å prøve ut nye triks på trampolinen sammen med lillesøsteren Ada. Birk er veldig fornøyd med at foreldrene pakket flytte- bilen på Grünerløkka, kjørte sørover til hjembyen Arendal og oppgraderte boforholdene fra 60 små kvadratmetere til 280 romslige kvadratmetere i Damveien.

5 grunner til å bo i byggefelt: Mange lekekamerater for de små, sosialt for de store, trygg utelek for barna, nærhet til skole og barnehage og godt med plass inne og ute,
mener familien Bulien Jørgensen.

Boligfeltet er alt hva både barna og foreldrene kan ønske seg.

– Her har vi alt. Stor hage, stort hus, gate å sykle i, fotball- bane rett nedi gata, mange barn i nabohusene og et godt samhold mellom de voksne

Berit Bulien Jørgensen

– Det er en egen frisbee- golfklubb for voksne i nabolaget også,sier pappa Christian,som selv er vokst opp i et annet byggefelt i Arendal, og har gode erfaringer med denne måten å vokse opp på. Nede i Slåbervig, fem minutters gange fra huset, har de båtplass til båten.

Enkelt og trygt

Livet i boligfeltet er konstruert med tanke på gode oppvekstvilkår. Skog og friområder ligger nært innpå, og skoleveien er trygg. Noen få meter oppi veien går stien gjennom skogen og ender opp like ved skolen.

På byggefeltene endrer bygge- skikken seg fra tiår til tiår og gjenspeiler på mange måter viktige verdier i vår kultur. Et typisk byggefelt fra 60/70-tallet er planlagt for barns utelek og at de trygt kan løpe frem og tilbake mellom husene.

Trygt: Birk (8) og Ada (6) sykler i gata hver dag, og gata er trygg å
oppholde seg i for barn som leker.

Sosialt for de voksne

I byggefeltet er det også enkelt for de voksne å komme i kontakt med hverandre.

– Da jeg var i barselpermisjon med Ada, og vi akkurat hadde flyttet hit, gikk jeg ut på gata for å trille vogna og møtte en annen i permisjon. Så kom det flere naboer med, og da hadde vi plutselig vår egen private barsel- klubb, sier Berit og ler.

– Dette er kjedelig, klager Ada, og synes det er hennes tur til å fortelle om livet i Damveien.

Hun ramser opp alle navnene på lekekameratene og vil veldig gjerne vise frem rommet sitt med leker og et eget skap til dukkeklærne. Og katten Magnus Carlsen som ligger i en kasse i lekeområdet i andre etasje rett over stua og kjøkkenet.

– Dette var det beste med huset. En egen etasje for ungene, sier Berit og smiler lurt.

En praktisk løsning med plass til både bordtennisbord, TV, Donald-pocketpermene, dukker og Lego i andre etasje.

Velholdte hus

Huset, som er bygget en gang på 60-tallet, var velholdt da familien Bulien Jørgensen overtok det. Det har vært et generasjonsskifte i byggefeltet.

De som en gang bygde husene på 60/70-tallet, har flyttet i leilighet og overlatt byggefeltet til nye familier.

– Du kjøper et hus av noen som har bygget det, og derfor er det så godt tatt vare på, sier Berit.

De har likevel pusset opp hele huset for å skape det i sin stil. Nå er det et moderne og funksjonelt hus som en familie på fire har god plass til å boltre seg i.

Passe privat, passe sosialt. Det gode liv i byggefeltet.

Hage med plass til lek