I 2015 syklet 18 dansker i alderen 82–92 til Arendal

I 2015 syklet 18 dansker i alderen 82–92 til Arendal for å besøke Fremtidens kommuner — Arendalskonferansen. Det ble laget kortfilm av turen som siden ble vist på kortfilmfestival i Hollywood (Agderposten). Nå kan du også bli sykkelpilot og glede eldre i Arendal.

 

Sykling uten alder

Det er fornøyelig å se når de eldre blir syklet til byen, sier varordfører Terje Eikin. De smiler og de blir ledsaget av glade, frivillige sykkelpiloter. Sykling uten alder er et frivillig initiativ som gir våre eldre og bevegelseshemmede mulighet til å få vind i håret og komme ut og oppleve by og land fra sykkelen.

Arendal kommune har i en årrekke satset på livsglede for eldre, som en del av det har vi fått til et flott sykkelprosjekt som heter «med vind i håret». Dette er en del av en større bevegelse som startet i Danmark tilbake i 2013. Hver morgen, på vei til jobb, syklet Ole Kassow forbi et sykehjem. Han hilste på en eldre mann som satt på utsiden i sola. Etter noen uker begynte Ole og tenkte på hvordan han kunne få denne mannen til å oppleve følelsen av vinden i håret. Da han leide en rickshaw-sykkel og besøkte sykehjemmet ble det starten på vennskapet med Thorkild og det viktige oppdraget til Sykling uten alder.

Bli Sykkelpilot

Kjell- Oddvar Grandal sier han opplever det som veldig givende å være sykkelpilot ved Røed Bo- og Omsorgssenter i Arendal. «Jeg får mye tilbake. Jeg gleder pasientene og får god trim». Som sykkelpilot bestemmer du selv hvor mye — eller lite — du vil sykle. Og ikke vær redd for at du ikke er trenet nok til å kunne bidra! Syklene har elektrisk hjelpemotor som gir deg god hjelp.

I Arendal har har vi sykler på Røed, Solhaug, Nyskogen, Saltrød og Færvik. Ta kontakt med Nina Lunderød Øvrebø, 909 47 194, i Arendal kommune.