Innovasjon i Arendal kommune

Arendals historie er rik på fortellinger om seilskuter og handel med Europa. Nå du i dag står på land og ser utover Galtesund, er utsikten den samme som den var for 300 år i siden. Dersom du snur deg mot Tyholmen ser du godt bevarte bygninger, mange fra seilskutetiden. Men snur du deg i retning Barbu, ser du noen av de store endringene som har skjedd i Arendal de siste årene.

I sjøkanten med utsikt mot Galtesund ligger Sørlandet kunnskapshavn. Kunnskapshavna er blitt et senter for vekst og kunnskapsutvikling både blant offentlige og private organisasjoner. Midt i sentrum ligger Arendal kultur- og rådhus som nylig hadde 10-årsjubileum.

Selv etter 10 år får vi besøk fra kommuner som ønsker å se hvordan vi jobber. Det vekker oppmerksomhet at det bare er ordfører og varaordfører som disponerer kontorer med dør. Alle andre jobber i åpne landskap. Det tror vi har bidratt til en sterk innovasjonskultur.

I Arendal kultur- og rådhus gjennomfører vi også innovasjonskonferansen Fremtidens kommuner og huset er sentrum for de store debattene under Arendaluka.

I 2014 fikk Arendal kommune kommunal- og moderniseringsdepartementets innovasjonspris. Det er vi fortsatt stolte av.

Men nå er det tid for å blåse nytt liv i innovasjonsseilene. Gjennom bloggen har vi tenkt å fortelle litt om det vi gjør. Målet er at du blir inspirert til å kopiere oss eller til å sette egne innovasjonstanker ut i livet.

Velkommen med!


Denne ble først postet på en tidligere blogg 4. januar 2017.