We believe in better

Å lage en kommunal nettside handler om mye mer enn publiseringsverktøy, tekst og koblinger mellom systemer.

Vi hadde nok en mistanke om det, men det ble enda klarere for oss etter å ha tilbragt to dager på Webdagene 2015. I dette blogginnlegget deler vi våre høydepunkter:

#doinggood
Lauren Currie (@redjotter) var et skotskrutet fyrverkeri som snakket om design og innovasjon. Vi gråt rett og slett litt når hun fortalte om prosjektet «Dearest Scotland» hvor passion og kjærlighet til slutt resulterte i en bok med undertittelen «Letters written to the future of a nation».
Se foredraget: Sosial innovasjon gjennom design (The science of doing good things)

#goodmeetings
Kevin Hoffman (@kevinmhoffman) snakket om «co-design». For å oppnå gode resultater må vi innkalle til og designe møter som gjør at vi ikke sitter i møte etter møte og tenker: Hva er poenget med dette møtet?! Vi gjør ikke noe forsøk på å oppsummere.
Se heller foredraget: Bedre møter – bedre nettsted (Co-designing Content)

#alvorsprat
Det er veldig lett å like Ida&Ida (@idaAa & @virrvarr). De snakker om sosiale medier på en måte som vi forstår. Fritt for buzz, hype og andre rare ord.
Se foredraget: Ta sosiale medier på alvor

Disse 3 foredragene inspirerte oss, rørte oss og gav oss noen nye perspektiver og ideer.
Men, det var også mange flere gode foredrag og de finner du på webdagene.no

Konklusjonen etter to dager inne i et dempet belyst Oslo Spektrum er at det handler om mennesker. For det er jo sant det Eivind Lund (@eivindl) sa i kåseriet sitt til alle deltagerne fra offentlig sektor:

«Mennesker. Forskere har følelser. Utviklere også. Fageksperter har følelser, de er glad i noen, de er litt engstelige i blant, de synes livet er krevende, akkurat som du. Og vet dere hva: Jurister. TIL OG MED JURISTER, dere. De som ALLTID får skylda når vi ikke får gjennomslag for å skrive sånn at det er mulig å forstå hva vi skriver.

Jeg KJENNER noen jurister. Flere av dem har møbler. Noen har BARN, til og med. Jurister er mennesker. Sånne som oss. Når barna deres spør MAMMA, kan vi ha PANNEKAKER i dag, da svarer de ikke “I henhold til inngått avtale etter hendelsen forrige fredag, da det bittelille private rettssubjektet blånektet å spise opp den storfekjøttbaserte hovedretten av meksikansk opprinnelse som det selv hadde grått seg til å få på menyen, er samme rettssubjekt satt i karantene og kan ikke påvirke beslutninger som vedrører middagsmenyer i en periode på fjorten – 14 – dager fra forrige fredag.
De svarer: Okei, da.»

Det er viktig å huske på det.

– Camilla Havik Cole (skapbibliotekar) og Helle Ruhaven (skapjurist)